U trendu

Grujić: Cilj nam je prvo mesto u kvalifikacijama

Mladi fudbalski reprezentativac Srbije Marko Grujić rekao je danas da je cilj nacionalne selekcije za igrače do 21 godine prvo mesto u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj.

„Cilj nam je prvo mesto u grupi koje nam omogućava direktan prolaz na završni turnir, a onda… Na Srbiju svi moraju ozbiljno da računaju“, rekao je Grujić za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u prva tri kola kvalfikacija je zabeležila maksimalan učinak sa gol razlikom 12:0.

Srbija će se u petak od 18.30 u Novom Sadu sastati sa Italijom u utakmici četvrtog kola Grupe dva kvalifikacija za EP.

„Za nas su mečevi protiv Litvanije i Andore bili zagrevanje. Pred nama je sada Italija, a zatim Slovenija, rivali za respekt, ali i rivali koji se sigurno ne raduju Srbiji. Posle Novog Zelanda svi znaju ko je Srbija. Imamo reputaciju koju moramo da potvrdimo samo na terenu, zato neću mnogo da pričam. Hoću, ipak, da pozovem narod da bude uz nas, očekujem pune tribine u Novom Sadu, ambijent koji bi nam pomogao da dođemo do tri važna boda“, kazao je igrač Crvene zvezde.

Grujić ove jeseni privlači veliku pažnju dobrim igrama. U medijima su se pojavile informacije da su mnogi inostrani klubovi zainteresovani za njega, ali je 19-godišnji vezni fudbaler rekao da je fokusiran na treninge.

„Nigde ne žurim, polako. Znam da mi ništa neće pobeći, ako vredno radim. Ni dobar inostrani klub, ni najbolji nacionalni tim koji je san svakog igrača u Srbiji“, kazao je Grujić.

On je za sajt FSS kazao da je u sastavu omladinske selekcije na EP 2014. godine u Mađarskoj i Svetskom prvenstvu 2015. godine na Novom Zelandu sazreo igrački.

„Bilo je to moje sazrevanje i fudbalsko odrastanje. U Mađarskoj smo nesrećno ispali, ali već tada se videlo da ova generacija može mnogo. Uz čoveka koji je, posle svega, svima nama postao fudbalski otac. Hemija koju smo imali kod Veljka Paunovića, a koja govori i o sistemu rada u Fudbalskom savezu Srbije“, rekao je Grujić.

„Igraču sve postaje brzo jasno, od stvari na terenu, zahteva selektora do ponašanja u skladu s velikom odgovornošću i težinom koju podrazumeva dres s državnim grbom. Jednostavno, nekim stvarima se posvećuje mnogo više pažnje nego u klubovima. Zbog tih detalja, jasnih pravila, mislim da smo u minulom periodu bili jaki kao tim. Spremni da ginemo jedni za druge“, dodao je Grujić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.