U trendu

Grujić: Liverpul ispred Reala i Barselone

Srpski fudbaler Marko Grujić otkrio je da su menadžer Jirgen Klop i Lazar Marković najzaslužniji za njegov prelazak u Liverpul.

Grujić je u januaru potpisao četvorogodišnji ugovor sa Liverpulom u transferu vrednom sedam miliona evra, ali će do kraja sezone igrati na pozajmici u matičnoj Crvenoj zvezdi.

„Razgovarao sam sa Markovićem i rekao mi je dosta dobrih stvari o klubu, da dolazim u veliki tim, gde su pritisak i očekivanja veliki, kao i da su najbitnija prva tri meseca u Liverpulu. Moraću u tom periodu da se dokažem i uveren sam da će tako biti“, rekao je Grujić za Liverpul Eho.

Mladi vezista objasnio je kako je tekao njegov prvi razgovor sa Klopom.

„Sedeo sam kod kuće kada sam video poziv sa engleskog broja i potom čuo nemački naglasak. Pričao mi je kakve planove ima sa mnom i da me vidi na poziciji centralnog veznog, igrača „box-to-box“. Najveća privilegija je kada te tako veliki trener zove i to je „zacementiralo“ moju želju da odem u Liverpul. Jedini zahtev bio mi je da ne budem poslat na pozajmicu“.

Grujić je priznao da je bio uplašen kada je došao prvi put u trening kamp Liverpula i upoznao se sa novim saigračima.

„Skoro sam se onesvestio od uzbuđenja, umalo mi srce nije stalo. Prišao sam i sve ih pozdravio. Zauvek ću zapamtiti taj trenutak. Impresionirao me je Dejan Lovren, veliki prijatelj Lazara Markovića, rečenicom da mi sa Balkana moramo da se držimo zajedno“.

Prema njegovim rečima neophodno je da još fizički ojača kako bi spremniji dočekao jaka iskušenja u najjačoj ligi sveta.

„Liverpulovi igrači su fizički besprekorni, sa širokim ramenima i jakim nogama. U Liverpulu je sve na najvišem nivou, pre bih izabrao ovaj klub nego Real Madrid ili Barselonu. Volim Premijer ligu zbog energije i atmosfere na utakmicama“, zaključio je Grujić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar