U trendu

Grupa C: Ukrajina zabeležila prvu pobedu, savladana Makedonija

Fudbaleri Ukrajine pobedili su danas u Bukureštu selekciju Severne Makedonije sa 2:1, u meču drugog kola Grupe C Evropskog prvenstva.

Od početka utakmice Ukrajina je kontrolisala posed, a prvu šansu imao je Ruslan Malinovski u osmom minutu, kada je sa ivice šesnaesterca šutirao, a njegov udarac je u korner odbio golman Stole Dimitrievski.

Ukrajina je do vodstva došla u 29. minutu preko Andreja Jarmolenka, koji je nakon izvedenog kornera ostao sam u petercu i lako savladao golmana Makedonije.

Jarmolenko je pet minuta kasnije upisao i asistenciju Romanu Jaremčuku, koji je izašao sam ispred golmana i preciznim udarcem povećao rezultat.

Gol, koji je u 39. minutu postigao Goran Pandev za Makedoniju, poništen je zbog ofsajd pozicije.

Makedonija je do gola mogla i u 56. minutu, ali je šut Aleksandra Trajkovskog završio na prečki.

U nastavku akcije faul nad Pandevom napravio je Oleksandr Karavajev, pa je argenitnski sudija Fernando Rapalini svirao penal.

Minut kasnije neprecizan sa „bele tačke“ bio je Ezdžan Alioski, da bi mu se lopta nakon odbrane golmana vratila, a ovoga puta Alioski je smanjio rezultat.

Veliku priliku za treći gol Ukrajina je imala preko Viktora Cigankova u 74. minutu, ali je on šutirao pored gola.

Nakon gledanja VAR-a sudija je u 83. minutu dosudio penal za Ukrajinu, pošto je Daniel Avramovski igrao rukom, nakon izvedenog slobodnog udarca.

Šut Malinovskog sa penala je minut kasnije odbranio Dimitirevski, i do kraja nije bilo promene rezultata.

Nakon dva odigrana meča u Grupi C Ukrajina ima tri boda, dok je Makedonija na četvrtom mestu bez bodova.

Večeras se u okviru ove grupe sastaju Holandija i Austrija, a obe selekcije su u prvoj utakmici ostvarile pobede.

U poslednjem kolu Grupe C Makedonija će igrati protiv Holandije u Amsterdamu, a Ukrajina igra protiv Austrije u Bukureštu, 21. juna.

Plasman u osminu finala izboriće dve najbolje plasirane selekcije, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz šest grupa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.