U trendu

Grupa F: Ubedljive pobede Lajpciga i Real Madrida

Fudbaleri Lajpciga plasirali su se večeras u osminu finala Lige šampiona, pošto su u gostima pobedili Šahtjor sa 4:0, u meču poslednjeg, šestog kola Grupe F Lige šampiona.

Golove za Lajpcig postigli su Kristofer Nkunku u 10, Andre Silva u 50, Dominik Soboslaj u 62. i Dani Olmo u 68. minutu.

Timo Verner je šutirao u 10. minutu, golman Šahtjora Trubin je odbio loptu na koju je natrčao Kristofer Nkunku i rutinski zatresao merežu.

Samo tri minuta kasnije Verner je morao da napusti igru zbog povrede zgloba.

Silva je u 50. minutu iskoristio asistenciju Mohameda Simakana i duplirao prednost Lajpciga.

Nkunku je pored gola u 62. minutu upisao i asistenciju, proigravši Dominika Soboslaja kom nije bilo teško da zatrese mrežu.

Samo šest minuta kasnije Dani Olmo je precizno šutirao sa ivice šesnaesterca i lopta se od stativu odbila u mrežu.

U osminu finala plasman je odranije obezbedio i Real Madrid, koji je večeras na svom terenu pobedio Seltik sa 5:1.

Strelci za Real bili su Luka Modrić iz penala u šestom, Rodrigo iz penala u 16, Marko Asensio u 51, Vinisijus Žunior u 61. i Federiko Valverde u 71. minutu.

Pogodak za Seltik postigao je Žota u 84. minutu.

Real je poveo u šestom minutu golom Luke Modrića iz penala. Moric Jec je igrao rukom u svom kaznennom prostoru, a sudija Frapart je dosudio penal.

Do 2:0 Real je stigao u 16. minutu još jednim golom iz penala. Nakon što je ponovo jedan igrač Seltika igrao rukom u svom šesnaestercu, siguran sa „bele tačke“ bio je Rodrigo.

U prvom poluvremenu vidjen je još jedan penal. Josip Juranović je u 35. minutu izveo najstožu kaznu ali je njegov udarac odbranio golman Reala Kurtoa.

Na 3:0 je povisio Marko Asensio golom u 51. minutu, posle asistencije Danijela Karvahala.

Vinisjus je golom u 61. minutu doneo ubedljivu prednost Realu, a peti gol za Real je postigao Federiko Valverde u 71. minutu.

Počasan gol za Seltik postigao je Žota u 84. minutu i tako postavio konačan rezultat meča.

Grupnu fazu takmičenja Real je završio na prvom mestu sa 13 bodova, a Lajpcig na drugom ima 12. Šahtjor ima šest bodova i kao trećeplasirani će na proleće igrati u Ligi Evropa. Seltik na četvrtom mestu ima dva bodova i ove sezone završio je učešće u evropskom takmičenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar