U trendu

Guduric: Pustili smo da se vrate, trebalo je to i ocekivati

PRAG – Srpski reprezentativac Marko Gudurić izjavio je posle pobede nad Češkom u drugom kolu Evropskog prvenstva da je nacionalni tim dozvolio protivniku da se, nošen svojom publikom, vrati u jednom delu meča i da je tada trebalo bolje odreagovati.

Srbija je tokom većeg dela meča imala dvocifrenu prednost, međutim, domaća selekcija je boljom igrom u drugom poluvremenu, stigla u jednom trenutku do zaostatka od devet poena.

“Opet smo im dozvolili da se vrate, pogodili su neke šuteve nošeni njihovom publikom. Morali smo da očekujemo da će se to možda desiti ali smo morali mnogo bolje da odreagujemo i sprečimo to”, rekao je Gudurić nakon pobede Orlova nad Češkom rezultatom 81:68 u drugom kolu Evropskog prvenstva.

On je dodao da je pred nešto više od 15.000 ljudi ovo bio vrlo težak meč.

“Prvo poluvreme sjajno s naše strane, odlična odbrana. Oni su, čini mi se, postigli svega 25 poena. Ostaje nam da pogledamo utakmicu, vidimo gde smo grešili i šta smo radili”, zaključio je Gudurić.

Sledi dan pauze, a onda Srbija u ponedeljak igra sa Finskom od 21 čas.

U istom terminu u utorak će se sastati sa Izraleom, da bi u četvrtak u poslednjem kolu Orlovi grupnu fazu zatvorili sa Poljskom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.