U trendu

Habuš: Lep dan uz „Žensku trku“, broj učesnica dupliran

BEOGRAD – Kada se organizuje trka mesecima unapred nikada ne znate kakvo će vreme da vas dočeka, ali sreća prati hrabre. Hvala Bogu što smo danas dočekali sa suncem i što smo mogli svi da uživamou, rekao je direktor BGD maratona Darko Habuš nakon „Ženske trke“, koja je danas održana na Adi Ciganliji.

Na „nalepšoj trci“ pobedila je Olivera Jevtić, ispred Teodore Simović i Saime Murić.

„Danas je sa nama bilo blizu 1.500 učesnica, presrećni smo zbog toga, brojka je u odnosu na prošlu godinu skoro pa duplo premašena. Slogan ovogodišnje trke je „Ja to mogu“ i upravo Beogradski maraton stoji iza tog slogana, sa namerom i idejom da podstakne i motiviše što veći broj pripadnica lepšeg pola da se usude i da u svoju svakodnevnicu uključe bavljenje fizičkom aktivnošću kao prevenciju svega onog lošeg što nam se dešava u ovom suludom brzom vremenu u kojem živimo“, izjavio je Habuš Tanjugu.

Nastavićemo da kroz organizaciju svih trka tokom godine koje nam slede upravo motivišemo što veći broj ljudi da nam se pridruže,dodao je on.

„Danas smo imali i 20 osoba sa invaliditetom, mama sa malom decom,trudnica, porodilja koje su prošetale. Upravo svi oni koji su rekli da baš ne mogu to, mogu da se poistovete i već sutra krenu da se bave fizičkom aktivnošću“

Ovo danas je kao uvertira – za nekog početak bavljenja fizičkom aktivnošću, a nekom početak priprema za finale, 36. BGD maraton 23. aprila. Naredna trka u našoj organizaciji je treći Beogradski polumaraton 27. novembra, jedne godine smo ga trčali 3. decembru po snegu, bilo je sjajno, 3.500 učesnika i pokušaćemo da nadmašimo to sada“, istakao je prvi čovek BGD maratona.

„U okviru polumaratona imćemo trku na 10 km, zatim „Family Run“. Naredne godine slede novi projekti, radujemo se da oživimo Trku kroz istoriju, koja je poslednji put održana 2010, zatim u septembru u saradnji sa „Najkom“ imaćem „desetku“, u junu Trku na aerodromu, cekamo završetak radova. Sve su to lepi projekti, prilagođeni svima, ciljna grupa je šarenolika“, zaključio je Habuš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar