U trendu

Halgrimson: Nema više previsoke prepreke

Selektor fudbalske reprezentacije Islanda Heimir Halgrimson rekao je da posle pobede za Engleskom na Evropskom prvenstvu nijedna prepreka više nije previsokih za njegov tim.

„Da nam je neko rekao da ćemo se plasirati u četvrtfinale Evropskog prvenstva i pobediti Englesku u osmini finala…Ali, posle ove pobede, nema više previsokih prepreka. Sada idemo na domaćina u Parizu, što će biti velika, velika utakmica“, rekao je jedan od dvojice selektora novinarima posle meča.

Island je večeras u Nici pobedio Englesku 2:1 posle preokreta.

„Ključni trenutak je bilo izjednačenje. To što smo odmah izjednačili je uticalo više na Englesku nego što je njihov gol uticao na nas. Oni su planirali da nas zatvore od početka i verovatno su mislili da su uspeli. Da nismo to uradili, ne znam šta bi dalje bilo. To je psihološki bilo vrlo važno“, rekao je Halgrimson.

Trener je sa divljenjem govorio o svojim igračima.

„Ovi momci su neverovatni. Njihov karakter…pokazali smo u nekoliko utakmica za redom koliko im je dobar karakter. Deluje da postaju sve bolji, tako da je ovo bila naša najbolja utakmica. Ali, ponoviću opet: još niste videli naše najbolje izdanje“, rekao je Halgrimson.

Njegov kolega sa klupe Lars Lagerbek ocenio je da je Island timski došao do pobede.

„Ovo je timska pobeda. Stvarno smo dobro igrali u odbrani, svi su bili dobro organizovani, radili su svoj posao i čitali utakmicu. Napadački deo je takodje bio dobar. Suština fudbala je pobedjivanje i davanje što više golova. Ovi momci su pokazali šta mogu“, rekao je Lagerbek.

Strelac izjednačujućeg gola Ragnar Sigurdson ocenio je da se Engleska uspaničila, ali i da je Islandu teško davati golove.

„Ovo je drugi ili treći gol koji dajemo posle dugačkog ubacivanja. To je jedno od naših oružja, tako da to nije iznenadjenje. Oni su pomislili da će se prošetati do pobede. Dobro su počeli, ali su bili šokirani izjednačenjem i preokretom. Uspaničili su se iako su dobra ekipa. Kao što znate, teško je Islandu dati gol“, rekao je Sigurdson.

Engleska je u drugom poluvremenu imala inicijativu i opsedala je šesnaesterac Islanda, ali tim nije gubio prisustvo duha.

„Nije bilo stresno u drugom poluvremenu, osim u poslednjih nekoliko minuta“, rekao je Sigurdson.

Golman Islanda Hanes Tor Haldorson rekao je da se njegov tim već navikao da igra važne mečeve.

„Od kada smo se pre četiri godine okupili, ovo je možda 15. utakmica koja je nazvana najvećom utakmicom u istoriji islandskog fudbala. Tako da smo prilično naviknuti da igramo utakmice sa mnogo tenzije i pritiska, i prilično dobro izlazimo na kraj sa time“, rekao je on.

Defanzivac Islanda Kauri Aurnason ocenio je da je njegova ekipa večeras šokirala fudbalski svet.

„Ovo je bez ikakve sumnje najveća pobeda u istoriji islandskog fudbala. Šokirali smo svet večeras. Presrećan sam. Nema šta mnogo da se kaže. Rekao je čika (Lars Lagerbek) da nikada nije izgubio od Engleske i da moramo da nastavimo taj niz. I uspeli smo. Znali smo tačno šta smo radili. Ragnar i ja imamo tako dobar odnos da smo osećali da smo kontrolisali celu utakmicu“, rekaoje Aurnason.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.