U trendu

Hamilton: Ne planiram uskoro da se povučem

Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je danas da ne planira da se povuče iz Formule 1 posle razočaravajuće sezone i da želi da ostane u Mercedesu „sve dok ne umre“.

Mercedes ove sezone nije ostvario očekivane rezultate i imao problema sa bolidom koji nije konkurentan sa Red Bulom i Ferarijem. Hamilton je trenutno šesti u generalnom plasmanu, bez pobede je u 15 trka i postoji mogućnost da prvi put u 16-godišnjoj karijeri sezonu završi bez pobede.

„Godinama se vrte priče o penzionisanju i povlačenju, a ja se osećam zdravije nego ikada. Na to sam izuzetno koncentrisan, osećam se spremno, volim ono što radim i ne planiram da prestanem uskoro“, rekao je 37-godišnji Hamilton novinarima u Monci.

Britanski vozač je 10. sezonu u Mercedesu, gde je došao posle šest sezona u Meklarenu.

„Volim što imamo dugotrajno partnerstvo. Mislim da radimo mnogo pozitivnih stvari, ne samo u sportu nego i van njega. Takodje, mislim da imamo još mnogo toga da ostvarimo zajedno. Želim da budem deo toga i mislim da ću uvek biti sa Mercedesom, sve dok ne umrem. Osećam da mogu još da se trkam i biću usmeren ka tome“, naveo je Hamilton.

U prošlogodišnjoj trci u Monci pobedio je vozač Meklarena Danijel Rikardo. On je tada doneo prvu pobedu ekipi još od 2012. godine. Na kraju sezone Rikardo će napustiti Meklaren, koji je odlučio da prekine saradnju sa Australijancem godinu dana pre isteka ugovora.

„Sve procenjujem, i ukratko, nemam još ništa dogovoreno. Kada budem imao obavestiću vas, nema razloga da sada čuvam informacije. Sve je otvoreno. Siguran sam da će vremenom, prava stvar, šta god to da bude, imati smisla. Ne radi se samo o tome šta je ispravno za narednu godinu, već šta je ispravno za moju budućnost. To ide dalje od 2023. godine, tako da je složeno, ali kada ja budem saznao i vi ćete“, rekao je Rikardo.

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Italije vozi se u nedelju od 15 časova u Monci.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar