U trendu

Hamilton produžio ugovor sa Mercedesom na godinu dana

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton produžio je danas ugovor sa Mercedesom na još godinu dana.

Hamiltonov ugovor istekao je u decembru, kada je osvojio sedmu titulu i izjednačio se sa legendarnim Mihaelom Šumaherom, a potpisivanjem novog ugovora, ostaće u Mercedesu i devetu sezonu.

Takodje, Hamilton je prošle sezone postao najuspešniji vozač Formule 1 sa 95 pobeda, četiri više od Šumahera.

Kako je saopštio Mercedes, ugovor uključuje i dogovor obe strane za osnivanje zajedničke dobrotvorne fondacije, sa ciljem da se „podrži veća raznolikost i inkluziju u svim njenim oblicima u motosport“.

„Uzbudjen sam što ulazim u devetu sezonu sa kolegama iz Mercedesa. Naša ekipa je zajedno postigla neverovatne stvari i radujemo se daljem nadogradjivanju našeg uspeha, dok neprestano težimo napretku, na stazi i van nje“, rekao je britanski vozač.

Hamilton je 2013. godine došao u Mercedes sa kojim je osvojio šest šampionskih titula i zabeležio 74 pobede.

„Odlučan sam da nastavim putovanje koje smo započeli kako bismo učinili motosport raznolikijim za buduće generacije i zahvalan sam što je Mercedes snažno podržao moj poziv da se pozabavim ovim problemom. Ponosan sam što taj napor nastavljamo i ove godine, pokretanjem fondacije posvećene raznolikosti i inkluziji u sportu“, naveo je Hamilton.

„Inspirisan sam svime što možemo zajedno da izgradimo i jedva čekam da se vratim na stazu u martu“, dodao je 36-godišnji vozač.

Direktor i suvlasnik Mercedesa Toto Volf rekao je da su svi u ekipi bili uvereni da će se nastaviti saradnja.

„Luisov takmičarski rekord je medju najboljima koji je sportski svet ikada video, on je cenjeni ambasador našeg brenda i naših partnera. Priča o Mercedesu i Luisu se sama ispisala u istorijske knjige našeg sporta proteklih osam sezona, gladni smo da se takmičimo i dodamo toj knjizi još poglavlja“, naveo je Volf.

Mercedes će 2. marta predstaviti bolid za ovu sezonu.

Zvanična predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta u Bahreinu, a sezona počinje 28. marta na istoj stazi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.