U trendu

Hjuston pobedio Minesotu, pet poena Bjelice

Košarkaši Hjustona pobedili su noćas Minesotu sa 116:98 i ostvarili 10. uzastopnu pobedu na svom terenu u NBA ligi.

Erik Gordon predvodio je Roketse sa 30 poena, Klint Kapela dodao je 20 poena i pet skokova, dok je Kris Pol postigao 19 poena, uz šest skokova i devet asistencija.

Posle sedam utakmica pauze zbog povrede leve tetive u ekipu Hjustona vratio se Džejms Harden. On je igrao 26 minuta, postigao je 10 poena i imao je sedam asistencija. Hjuston je pobedio 15. put u poslednjih 17 utakmica.

U ekipi Minesote najefikasniji su bili Džimi Batler sa 23 poena i Karl Entoni Tauns sa 22 poena, 16 skokova i pet blokada. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igrao je sedam minuta, a postigao je pet poena uz dva skoka i četiri asistencije.

Filadelfija je pobedila Boston sa 89:80 i ostvarila šesti trijumf u poslednjih sedam utakmica. Sikserse je predvodio Džoel Embid sa 26 poena, 16 skokova i šest asistencija. Dario Šarić postigao je 16 poena uz šest skokova, a Ti Džej Mekonel 15 poena.

Kajri Irving nije igrao za Boston zbog bolova u levom ramenu, a najefikasniji u toj ekipi bili su Al Horford i Markus Moris sa po 14 poena. Seltiksi su izgubili drugu uzastopnu utakmicu, posle serije od sedam pobeda.

Klivlend je pobedio Orlando sa 104:103. Ajzea Tomas bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 21 poenom, a 11 sekundi pre kraja ubacio je dva slobodna bacanja. Lebron Džejms u pobedi je učestvovao sa 16 poena, pet skokova i šest asistencija, a Kevin Lav sa 12 poena i 11 skokova.

U timu Orlanda, koji je izgubio 17. put u poslednjih 19 utakmica, Elfrid Pejton bio je najefikasniji sa 19 poena, a Aron Gordon dodao je 17 poena i 11 skokova.

Portland je pobedio Indijanu sa 100:86 i ostvario peti uzastopni trijumf na domaćem terenu. Demjan Lilard predvodio je Portland sa 26 poena, pet skokova i osam asistencija, dok je dobru partiju prikazao i Jusuf Nurkić koji je ostvario „dabl dabl“ učinak od 19 poena i 17 skokova.

Si Džej Mekalum dodao je 16, a Šabaz Nejpijer 13 poena za Portland, koji je pobedio Indijanu deveti put uzastopno na svom terenu.

U timu Indijane najefikasniji su bili Viktor Oladipo i Daren Kolison sa po 23 poena. Drugi najbolji strelac Pejsersa Majl Tarner propustio je petu uzastopnu utakmicu zbog povrede desnog lakta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.