U trendu

Hrvatska bez Čilića brani Dejvis kup, Karlović zamena?

ZAGREB – Teniska reprezentacija Hrvatske titulu u Dejvis kupu braniće bez Marina Čilića, koji će zbog problema sa kolenom propustiti premijerno izdanju novog formata ovog takmičenja.

Selektor Hrvatske Željko Krajan na raspolaganju sada ima Bornu Ćorića, Matu Pavića, Ivana Dodiga i Nikolu Mektića.

„Poslednjih godinu i po dana za mene su bili pravi izazov i fizički i mentalni. Iako sam svakodnevno provodio mnogo vremena kako bih telo održavao zdravim i sprečio povrede, ponavljajuća povreda kolena, koja me muči još od juniorskih dana, zadavala mi je sve više i više problema“, napisao je Čilić na Fejsbuku.

Kako prenose „Sportske novosti“ selektor Hrvatske umesto ČIlića već je pozvao 40-godišnjeg Ivu Karlovića, koji se oprostio od reprezentacije, ali već je jednom „uskočio“ i to u finalu Dejvis kupa protiv Argentine 2016. kada je zbog povrede nije nastupio Borna Ćorić.

Završnica Dejvis kupa igra se u Madridu od 23. do 25. novembra, a ove godine igra se prvi put u novom turnirskom formatu. Igraće se tri meča: dva pojedinačna i jedan parova, na dva dobijena seta.

Hrvatska je u grupi sa Španijom i Rusijom, a u četvrtfinale prolaze pobednici šest grupa i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.