U trendu

Infantino: Svaka država da ima po jedan stadion koji će se zvati Pele

SAO PAULO – Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino izjavio je danas da će pokrenuti inicijativu da u svakoj državi makar po jedan stadion ponese ime po legendarnom brazilskom igraču Peleu, koji je preminuo 29. decembra u 83. godini u Sao Paulu posle duge borbe sa rakom, prenosi britanski „Telegraf“.

Infantino je doputovao u Brazil da oda počast legendarnom fudbaleru, koji će biti sahranjen sutra.

„Pokrenućemo inicijativu da sve zemlje sveta imaju bar jedan stadion koji će poneti ime po Peleu da bi sva deca znala koliko je on bio važan za fudbal“, rekao je Infantino.

Britanski mediji podsećaju da je kovčeg sa telom legendarnog fudbalera ranije danas prebačen iz bolnice „Albert Ajnštajn“ u Sao Paolu u kojoj je preminuo na stadion Santosa. Kovčeg sa telom slavnog fudbalera zaklonjen je velikim belim šatorom, a postavljen je na centar terena. Infantino se među prvima oprostio od Pelea.

„Osetio sam puno emocija, tuge, ali i osmeha, jer nam je Pele dao mnogo osmeha. Tražićemo da mu se svuda širom sveta oda počast minutom ćutanja“, dodao je prvi čovek FIFA-e.

Svi navijači imaće priliku da se oproste od Pelea, pošto će ulaz na stadion Santosa biti dozvoljen bez prekida do utorka u 10.00 po lokalnom vremenu kada će povorka krenuti ulicama Sao Paula do groblja na kojem će biti sahranjen.

Povorka će proći i pored kuće u kojoj živi Peleova 100-godišnja majka, a samom činu sahrane prisustvovaće samo porodica legendarnog fudbalera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar