U trendu

Inter prvi finalista Lige šampiona

Fudbaleri Intera prvi su finalisti Lige šampiona za sezonu 2022/23, pošto su večeras na svom terenu pobedili ekipu Milana sa 1:0, u revanš meču polufinala.

Inter je u prvom meču slavio sa 2:0, a plasman ovog kluba u prvo finale Lige šampiona posle 13 godina večeras je potvrdio Lautaro Martines pogotkom u 74. minutu.

Protivnik Intera u borbi za trofej biće bolji tim iz dvomeča između Real Madrida i Mančester Sitija. Prvi meč u Madridu završen je 1:1, a revanš je sutra od 21.00 u Mančesteru.

Fudbaleri Milana su u prvom poluvremenu imali je dve dobre šanse preko Brahima Dijasa u 11. i Rafaela Leaa u 38. minutu, ali nisu uspeli da savladaju raspoloženog Andrea Onanu. Na drugoj strani, Inter je zapretio preko Edina Džeka u 39. minutu, ali je njegov udarac zaustavio Majk Menjan.

U nastavku nije bilo velikih uzbuđenjenja, igralo se u ritmu koji je odgovarao Interu sve do 74. minuta kada je Martines stavio tačku na ovaj dvomeč. Odbrana Milana je loše reagovala, Romelu Lukaku je poslao loptu na levu stranu do Martinesa koji je šutirao u bliži ugao i savladao golmana domaćeg tima.

Finale Lige šampiona na programu je 10. juna u Istanbulu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.