U trendu

Ispovest lošeg momka tenisa: Pio sam, drogirao se i želeo da se ubijem

Australijski teniser Nik Kirjos svojevremeno je važio za jednog od najvećih svetskih talenata. Na vrhuncu karijere bio je 13. igrač sveta, ali mu je usijani temperament u kombinaciji sa životnim poteškoćama odvratio pažnju od terena. Čovek koji je ove sezone osvojio svoj prvi Gren Slem, Australijan Open u dublu, danas je 75. na svetu.

U razgovoru za australijski Channel 9 otkrio je svoju životnu priču. Otkrio je kako se borio s depresijom i suicidnim mislima, ali je izrazio i nezadovoljstvo načinom na koji ga publika doživljava. „Ravnoteža je nešto što mi je prilično teško da pronađem. Tako je to odmalena. Za mene su mečevi uvek emocionalna vrteška“, započeo je Kirjos i otkrio da mu je košarka jedan od načina da pronađe toliko željenu ravnotežu.

„Zaista se trudim i ponekad je to velika borba za mene. Ponekad se probudim spreman na sve, ponekad jednostavno ne želim da izađem iz svoje sobe. Suočavam se s problemima koje imaju svi ljudi, ali sam prilično ponosan.

Zato jednostavno izađem, pognem glavu i odigram najbolje što mogu u tom trenutku. Na terenu i van njega – ja sam dve različite osobe. Nije uvek lako. Ponekad jednostavno ne možete da se nosite s toliko negativnosti koja ide vama, ide u vaš mozak. Bavim se time sve vrijeme“, rekao je 27-godišnji teniser.

„Sam sam sebe povredio“

Otkrio je kakve je probleme prolazio 2019. godine. „Bilo je vrlo ozbiljno… Do te mere da sam povredio sopstvenu ruku… A to nije dobro“, rekao je Australijanac priznajući da je emocionalan bol pre bio toliko veliki i da se „posekao i opekao“.

„Sve vreme sam se osećao kao da sam izdao sve oko sebe. Smatrao sam se potpuno bezvrednim i u jednom trenutku mrzio sopstveni život. Koristio sam velike količine alkohola i droga, zaista sam bio van kontrole. Mislim da sam odgurnuo sve kojima je bilo stalo do mene, nisam komunicirao. Samo sam zaćutao, ali pokušavao da se borim“, dodao je.

Ni 2020. godina nije bila lagana: „Imao sam i suicidalne misli, bukvalno sam se mučio da ustanem iz kreveta da izađem i igram pred milionima ljudi. Bio sam usamljen, depresivan, negativan, pio sam, uzimao narkotike i nisam bio u kontaktu s porodicom i prijateljima.“

Trenutno živi neki novi život. „Sad uopšte ne pijem, ponekad uz večeru popijem čašu vina“, rekao je Nik, koji nije srećan onim kako ga ljudi doživljavaju: „Njih nije briga ko sam zapravo, ko sam kao osoba… Zanima ih samo teniser… Ludi teniser, rekao je i dodao da se zbog toga oseća iskorišćeno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar