U trendu

Ivana Vuleta i Milica Gardašević spremne za SP

JUDŽIN – Srpske atletičarke Ivana Vuleta i Milica Gardašević spremno dočekuju Svetsko prvenstvo u američkom Judžinu, gde će učestvovati u disciplini skok udalj.

Ivana Vuleta je izjavila da su pripreme za SP protekle sjajno. Ona je više puta ispunila normu za šampionatu u Judžinu.

„Sve što je bilo važno za finese u treningu, oporavak, adekvatan odmor i ishranu – imali smo na trening kampu. Veoma smo zadovoljni u kakvoj formi odlazim na ovo Svetsko prvenstvo i sigurna sam da bi rezultat iz dvorane bio realan da se ponovi i na otvorenom. Obzirom da je došlo vreme da se na startnoj listi moje ime pojavljuje kao najstarije učesnice, vreme je sve što imam – i nemam i zbog toga sam posebno motivisana. Iskustvo je jedna stvar, ide mi u prilog, ali svako takmičenje je drugačije. U Judžinu sam nastupala nekoliko puta, odnosila pobede, poznat mi je ambijent i veoma se radujem nastupu. Ova sezona je duga i zahtevna, ali su i moji apetiti“, istakla je Vuleta, preneo je Srpski atletski savez (SAS).

Milica Gardašević je ove sezone preskočila 6,81 metar. Ona će sa 23 godine debitovati na SP na otvorenom.

Kvalifikacije u skoku u dalj su na programu 23. jula od 21 čas po srednjeevropskom vremenu. U finale, koje je na programu 24. jula od 02.50 po našem vremenu, plasiraće se 12 najboljih takmičarki iz kvalifikacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar