U trendu

Ivana Vuleta: Ovo je samo još jedan od dana koji će proći

JUDŽIN – Srpska atletičarka Ivana Vuleta izjavila je da neće pognute glave da napusti Svetsko prvenstvo u Judžinu na kome je u skoku udalj osvojila sedmo mesto.

Vuleta je osvojila sedmo mesto pošto je ostvarila skok od 6.84 metara. Ona je na društvenim mrežama objavila sliku trećeg skoka, koji joj je poništen zbog minimalnog prestupa.

„Ne znam koliko njih ovo treba da čuje ali… Jureći za rezultatima, toliko toga prođe van tvog radara. Ne prihvatam činjenicu da pognute glave treba da napuštaš zaletište, strepiš od mišljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajući da je jedino važan bio napor, tvoj put i tvoja borba koje ti iznosiš na borilište, niko drugi“, napisala je Vuleta na svom Instagram profilu.

Ona je priznala da svoju karijeru privodi kraju.

„Neosporno, ja svoju dugu karijeru privodim kraju, prihvatajući sve dobre i loše dane (loših dana u godini ima ipak, mnogo više) i ovaj dan ne doživljavam kao neuspeli jer nije, ali kao čoveku, gorak utisak mi stvaraju teški razgovori sa devojkama sa kojima skačem godinama, sve suze, neutešne reči i zagrljaji koje krišom delimo jer ne smeš da pokažeš da te to ipak slama. Jer nemaš prava na loš dan, nemaš prava da zastaneš, ne smeš da ispadneš slabić“, napisala je srpska atletičarka.

Vuleta je istakla da je sport više od medalja.

„Ipak, pokušavam da ih ohrabrim da je sport mnogo više od medalja. Neki dozive da osete slast istih, neki nikada ali je ulog kod svih isti – daju sve što imaju. Svoje vreme, svoje zdravlje, fizičko i mentalno, beskompromisnu žrtvu sledeći svoje snove. Ovo je samo još jedan od onih dana koji će proći kao i svaki drugi“, zaključila je srpska atletičarka.

Zlato je pripalo olimpijskoj šampionki Malaiki Mihambo koja je skočila 7,12 metara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.