U trendu

Ivana Živković i Đuro Borbelj pobednici Trke na Kopaoniku

KOPAONIK – Ivana Živković i Đuro Borbelj pobednici su sedme po redu trke „Trail race Kopaonik”, na kojoj je uučestvovalo rekordnih 600 takmičara.

U izuzetno jakoj konkurenciji na trci “15k Kopaonika” Živkovićeva (PSK Balkan Beograd) pobedila je sa vremenom (1:25,23), dok je na drugom mestu završila višestruka pobednica Katarina Pohlod (AK Hajduk maraton tim) sa vremenom od 01:31,41.

Treće mesto pripalo je Ljubici Papić, članici kluba “Belgrade running club” – 01:34,49.

Titulu apsolutnog pobednika na stazi “15k Kopaonika” kod muškaraca je odbranio Borbelj (AK Apatin), koji je ujedno ostvario petu pobedu na ovoj trci, a ovog puta sa vremenom 01:09,18.

Drugoplasirani je Sašo Bogojevski iz Makedonije (01:13,29), dok je treće mesto pripalo maratoncu Nenadu Živanoviću (ARK Maratonac Kruševac, PSK Mosor Niš), koji je stazu istrčao za 01:14,33.

Kod žena na stazi “7k Kopaonika” pobedu je odnela Aleksandra Simić (48,50), drugoplasirana je bila Milica Marković (AK “Apatin”) sa vremenom 51,45, a trećeplasirana je bila Milena Vučković (53,47).

U muškoj konkurenciji na stazi “7K Kopaonika” prvo mesto pripalo je pripadniku Vojske Srbije Nikoli Milosavljeviću, koji je trku završio za 35 minuta i 32 sekunde.

Sa vremenom 36,23 drugo mesto zauzeo je Aleksandar Božović iz Požege, a treće mesto pripalo je Ivanu Dlačiću (AK Čačak) sa vremenom 37 minuta i 19 sekundi.

Istovremeno, održana je revijalna trka za najmlađe pod nazivom “Trail race Kids”, koja je okupila mališane starosti od dve do 12 godina.

U okviru manifestacije učestvovao je i veliki broj nordijskih hodača, kojima je ovo druga godina da posećuju „Trail race Kopaonik“.

Drugog dana ovog vikenda na Kopaoniku održava se najmasovniji biciklistički maraton u Srbiji pod nazivom “Tri strane Kopaonika”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.