U trendu

Jelena Đoković otkrila Novakovu najveću tajnu

U čemu je tajna enormnog uspeha Novaka Đokovića? Svet već godinama postavlja to pitanje. Da li je reč o mentalnoj snazi, koju nesumnjivo poseduje, ili o fizičkoj, ili je pak trik u kombinaciji te dve sfere? Možda je odgovor u načinu ishrane, a možda je onaj famozni sok od celera stvarno eliksir kakvom ni Supermen ne bi odoleo. Njegova supruga ima sasvim treće objašnjenje…

Naime, Jelena Đoković je u svom blogu objasnila kako postati šampion i šta je ono čega se jedan od najboljih tenisera svih vremena drži otkako je počeo profesionalnu karijeru.

„Tajna prevazilaženja svakog izazova su dobre navike i dnevne rutine. Kada lutate i stvari postanu suviše komplikovane, vratite se svojim osnovnim rutinama, onim koje su vas i dovele do uspeha.Novak je jako istrajan u tome. Svako jutro započinje stvarima koje ja ukratko zovem – rituali. Oni čine temelj njegovog dana.
Takva rutina je i izvrstan izvor energije“ kaže Jelena i otkriva u čemu se sastoji:

„Spavanje određeni broj sati, molitve, disanje, istezanje, unos vode i hrane, vreme za porodicu – ništa od toga ne preskače. To je gorivo koje koristi da ispuni svoje ciljeve i ostane dosledan svojoj svrsi. I da, naravno da udara forhend i bekhend svaki dan. Nebrojeni treninzi, različiti uglovi, podloge i protivnici. Trenira svakog dana, bez obzira na to gde se nalazi ili kakvo je vreme napolju. Svaka prilika je odlična za rast. Svaki trening je posvećen usavršavanju osnovnih udaraca, jer učenje ne prestaje kada savladamo osnove.Novak ne dozvoljava apsolutno nikome da nametne granice njegovim sposobnostima, jer ne želi da ga sputavaju“, tvrdi Jelena.

Jelena Đoković ljuta i na svekra Srđana? Zamerila mu je jednu nepromišljenu izjavu, Novak je podržao

„Veruje u konstantno usavršavanje i ne dopušta da mu uspeh dođe slučajno. On je taj koji ga juri. Kada osvoji jedan vrh, traži sledeći na koji bi se popeo. Čuje i poštuje mišljenja drugih ljudi, ali ne dozvoljava da ga ona određuju. Potpuno je svoj i autentičan, i u pobedi i u porazu“, kaže supruga teniskog asa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar