U trendu

Jeziva povreda Bogdana Bogdanovića (video)

Košarkaši Atlanta Hoksa poraženi su od Šarlot Hornetsa između subote i nedelje sa 113:105 i imaju dvostruki razlog za brigu.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović povredio se u tom meču iskrenuvši zglob desne noge, ali je u istoj situaciji po svemu sudeći povređeno i koleno.

Bogdan je povukao kontru sredinom druge četvrtine pri vođstvu svog tima 44:43. Negde kod sredine terena Lamelo Bol je krenuo da mu ukrade loptu.

Bogdanović je eskivirao taj pokušaj, ali je izgubio kontrolu, sapleo se i povredio, pa su mu saigrači pomogli da izađe se terena.

Šarlot je do pobede predvodio Teri Rozir sa 23 poena, a Pi Džej Vašington i Lamelo Bol su dodali po 22. Najmlađi od braće Bol, koji je nenamerno uticao na povredu Bogdanovića, upisao je tripl-dabl sa 12 skokova i 11 asistencija.

U timu Atlante se istakao Kem Rediš sa 21 poenom, dok je Deandre Hanter dodao 20 poena, a Trej Jang 15, uz deset asistencija.

Trener Atlanta Hoksa Lojd Pirs nije dao dobre nagoveštaje o povredi srpskog igrača Bogdana Bogdanovića i rekao je da ga verovatno očekuje duža pauza.

Hoksi su ubrzo potvrdili da je povreda ozbiljnije prirode, a trener Lojd Pirs da će klub probati da nađe adekvatnu zamenu na poziciji beka.

“Moramo da sačekamo više informacija o Bogiju, ali verovatno gledamo u još jednog igrača koji će duže vreme biti van terena”, rekao je Pirs posle meča o Bogdanu.

Atlanta posle ovog poraza zauzima 11. mesto istočne konferencije NBA sa četiri pobede i pet poraza, dok je Šarlot deveti sa po pet pobeda i poraza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.