U trendu

Jokić, Embid i Kari u finalu izbora za MVP nagradu

Košarkaši Denvera Nikola Jokić, Filadelfije Džoel Embid i Golden stejta Stef Kari nalaze se u finalu izbora za najkorisnijeg igrača sezone, saopštila je prošle noći NBA liga.

Jokić bi osvajanjem MVP priznanja postao prvi igrač Denvera kojem je to pošlo za rukom, Embid bi bio prvi iz Filadelfije još od Alena Ajversona 2001. godine, dok bi Kari postao deveti igrač u istoriji NBA liga koji je tri puta osvajao ovaj trofej.

Takodje, ako pobede Jokić ili Embid postaće prvi centri sa MVP zvanjem još od Šakila O’Nila 2000. godine.

Iza srpskog centra je jedna od najboljih ofanzivnih sezona u kojoj je prosečno beležio 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije, uz procenat šuta iz igre od 56,6 odsto, 38,8 odsto za tri poena i 86,8 odsto sa linije slobodnih bacanja.

Embid je odigrao najbolju sezonu u karijeri pošto je prosečno po meču postizao 28,5 poena, uz 10,6 skokova, 2,8 asistencija i 1,4 blokade, dok je 33-godišnji Kari sa prosekom od 32 poena po meču postao najstariji najefikasniji igrač lige još od Majkla Džordana.

Kada je reč o ostalim nagradama, Ben Simons (Filadelfija), Drejmond Grin (Golden Stejt) i Rudi Gober (Juta) nalaze se u najužem izboru za najboljeg defanzivca lige, dok su kandidati za rukija godine Lamelo Bol (Šarlot), Entoni Edvards (Minesota) i Tajris Halibarton (Sakramento).

U izboru za najboljeg šestog igrača nalaze se košarkaši Jute Džordan Klarkson i Džo Ingls i Derik Rouz iz Njujorka.

Kandidati za igrača koji je najviše napredovao su Džulijus Rendl (Njujork), Džerami Grant (Detroit) i Majkl Porter Džunior (Denver), a za titulu najboljeg trenera boriće se Tom Tibodo (Njujork), Monti Vilijams (Finiks) i Kvin Sinder (Juta).

Nagrade će biti dodeljene tokom plej-ofa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.