U trendu

Jokićev 41 poen nedovoljan Denveru, Majami napravio brejk za 1:1 u finalu

Košarkaši Majamija izjednačili su na 1:1 u finalu NBA lige, pošto su prošle noći u gostima pobedili Denver sa 111:108.

Majami su do brejka vodili Gejb Vinsent sa 23, odnosno Džimi Batler i Bam Adebajo sa po 21. poenom, Maks Struks je dodao 14, a Dankan Robinson deset poena.

U redovima Denvera ponovo je najbolji bio srpski centar Nikola Jokić koji je meč završio sa 41. poenom, 11 skokova i četiri asistencije, ali ga ostatak ekipe nije najbolje pratio.

Džamal Marej je ubacio 18 poena uz deset skokova, Aron Gordon dodao 12, a Brus Braun 11 poena.

Majami je bolje počeo meč, poveo je sa 21:10 na četiri minuta i 45 sekundi pre kraja prve četvrtine, ali su Nagetsi u narednih devet minuta nadigrali Hit sa 32:11 i tako dvocifreni zaostatak pretvorili u dvocifreno vođstvo.

Gostujući tim je do poluvremena uspeo da smanji zaostatak na 57:51, da bi u poslednjoj deonici ponovo vratio prednost na svoju stranu. Poslednju deonicu Majami je dobio sa 36:25 i tako izbrisao osam poena zaostatka koje je imao na startu tog dela igre.

Marej je u poslednjim trenucima igre imao šansu da Denveru donese produžetak, ali njegov šut za tri poena nije bio precizan.

Ovo je bio prvi poraz Denvera na svom parketu od 30. marta i prvi poraz u deset utakmica plej-ofa kod kuće. I baš kao što je to uradio posle prve, trener Nagetsa Majk Meloun je upalio alarm i posle druge utakmice finala.

„Ovo je finale NBA lige i ne bi trebalo da pričamo o zalaganju. To je moja velika briga. Verovatno ste mislili da samo izmišljam neku priču posle prve utakmice kada sam rekao da nismo igrali dobro. Nismo igrali dobro… Ovo nije predsezona, ovo nije regularni deo sezone, ovo je NBA finale“, rekao je Meloun.

On je istakao da odbrana njegove ekipe mora da bude bolje i da moraju da budu borbeniji i disciplinovaniji ako žele da vrate prednost domaćeg terena.

Finalna serija NBA lige sada se seli u Majami, a treća utakmica je na programu u noći između srede i četvrtka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.