U trendu

Joković: Nismo isti tim, medalja na EP nije realna

BEOGRAD – Potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije za žensku košarku Ana Joković kaže da je nerealno očekivati medalju na Evropskom prvenstvu, uprkos prednosti domaćeg terena, jer se ekipa Marine Maljković u mnogome izmenila proteklih godina.

Joković je podsetila da je Danijel Pejdž završila karijeru, kapiten Jelena Milovanović je trudna i pitanje je da li će biti spremna za EP, a Ana Dabović je bez kluba skoro godinu dana.

„Nerealno je govoriti o zlatu. Jesmo bili najbolji 2015, ali niko ne kaže da smo čekali 28 godina nastup na Olimpijskim igrama, gde smo došli do bronze. Čak i medalja nije realna, ekipa više nije kao nekad“, rekla je Joković novinarima posle žreba u Skupštini Beograda.

Zato se, naglašava Joković, svi uzdaju u kvalitet jedne od najboljih košarkašica Evrope Sonje Petrović.

Srbija će igrati u D grupi u Zrenjaninu sa Rusijom, Belorusijom i Belgijom.

„Ne mogu da kazem da sam zadovoljna s obzirom da smo dobili najtežu grupu, ali mi smo navikli da uvek idemo težim putem. Tako je bilo i kada smo bile zlatne 2015. Cilj je da uđemo u četvrtfinale i među šest najboljih zbog mesta u kvalifikacijama za Olimpijske igre“.

Joković veruje da će Srbija biti pravi domaćin.

„Košarkaški savez Srbije se pokazao kroz kvalifikacije za OI, organizacijom za kadete EP, uverena sam da će FIBA biti zadovoljma i da će svi koji dođu u Srbiju otići sa lepim utiscima“, zaključila je Joković.

Evropsko prvenstvo za košarkašice u Srbiji i Letoniji održava se od 27. juna do 7. jula napredne godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.