U trendu

Jović i Lazić: Velika pobeda, još je rano za priče o četvrtfinalu

Košarkaši Crvene zvezde Stefan Jović i Branko Lazić ocenili su da je tim zabeležio veliku pobedu protiv Makabija u Tel Avivu, ali su obojica ocenili da je još rano za procene o četvrtfinalu.

„Ima još mnogo da se igra. Ovo je jedan veliki korak za nas ka cilju“, rekao je Jović novinarima u svlačionici posle meča u Izraelu.

Zvezda je u četvrtak uveče pobedila Makabi sa 71:67, ostvarila svoju petu uzastopnu pobedu i stekla dva trijumfa više u odnosu na timove van prvih osam.

„Stvarno dobra utakmica. Bili smo fenomenalni u odbrani poslednja dva minuta. Kontrolisali smo te njihove zvezde. Tu pre svega mislim na (Branka Lazića) Lazu, koji je fenomenalno odradio svoj deo posla u odbrani. Mi smo u napadu bili malo smireniji, znali smo otprilike šta treba da radimo. Znali smo i pre utakmice da možemo da se nadamo dobrom rezultatu ako ne budemo dozvolili da udjemo u njihov ritam i da umrtvimo igru“, rekao je Jović.

On je ocenio da bi utakmica imala drugačiji tok da su igrali Maik Cirbes i Kvinsi Miler. Plejmejker šampiona Srbije govorio je o plasmanu u četvrtfinale tek posle insistiranja novinara, kada je rekao da njegov tim samo gleda sledeću narednu utakmicu.

„Pričamo o zatvorenom krugu. Ja ne znam ostale rezultate, niti se time bavim. Šta znam, ima još 12 utakmica do kraja, još mnogo toga može da se promeni. Najbitnije je da spremamo utakmicu po utakmicu i da radimo ono što najbolje znamo – da igramo kao tim i da ginemo jedan za drugoga. Pokazali smo na utakmicama kod kuće šta možemo, a večeras smo pokazali da tvrd orah i na strani. Nadam se samo da ćemo ostati zdravi, to je glavni uslov za bilo šta“, rekao je Jović.

Lazić je ponovo bio odličan u odbrani, a posle meča je ocenio da tim nije igrao najbolje što može.

„Ovo je još jedna velika pobeda za nas. Nismo možda odigrali najsjajniju utakmicu, ali najbitnije od svega je da smo bili koncentrisani kad je bilo najpotrebnije i da smo pokazali smirenost i karakter da ih dobijemo, iako su na kraju treće četvrtine vodili šest razlike…ali smo polako držali taj priključak i na kraju odigrali koncentrisano i sproveli ono što smo se dogovarali ova dva dana šta smo spremali za njih“, rekao je Lazić.

Zvezda u Evroligi do sada još nije dobila Olimpijakos, ali je Lazić posle novinarskog pitanja rekao da se tim neće posebno spremati za tu utakmicu.

„Još jedino Olimpijakos nismo pobedili do sada, ostaje da vidimo kako će biti protiv njih.  Pripremaćemo se kao za svaku utakmicu, bez obzira na dosadašnji rezultat i probaćemo da ih dobijemo. Što se tiče druge faze, ne znam. Ima još mnogo da se igra, rano još za prognoze“, rekao je Lazić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar