Jovović: Međusobno poverenje i poštovanje doveli do zlata

BEOGRAD – Tehničar odbojkaške reprezentacije Nikola Jovović rekao je da su međusobno poverenje i poštovanje doveli srpski tim do evropskog trona i zlatne medalje.

„Negde u četvrtom setu, Uroš Kovačević nas je skupio i rekao: „Momci, to je to. Mi osvajamo“. U tim trenucima nišm bili ni svesni, evo i sada sam se naježio. Ti utisci se još nisu slegli, veoma se lepo osećamo. Obradovali smo naciju i naše bližnje. Nadam se da ovo neće prestati“, rekao je Jovović Tanjugu.

On je istakao da je međusobno poverenje između stručnog štaba i igrača od početka priprema rezultiralo osvajanjenm najsjajnijeg odličja.

„Sve je počelo od Bobe (Slobodana Kovača prim.aut) i stručnog štaba. Oni su govorili: „Momci, nema veze, idemo, radimo, tereniramo. Mi smo Srbi, mi ćemo pobediti sve. Verovali su u naš rad u startu, mi u njihov. Međusobni rad, poštovanje i poverenje doveli su do ovog uspeha. To je sigurno“.

Jovović je istakao da mu je meč protiv Ukrajine u četvrfinalu bio najteži, tezi čak i od polufinala.

„Mi smo prvih pet utakmica na EP igrali protiv 60 igrača koje ne poznajemo. Bilo je veoma teško i nezgodno za igrati dan za danom na takvom takmičenju. Mnogo protivnika… Protiv Francuske nismo imali šta da izgubimo. Dokazali smo klasu i finale je bilo nekako šlag na tortu“, zaključio je Jovović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.