U trendu

Juventus besplatno dovodi Inijestu iz Barselone?

Šestostruki uzastopni prvak Italije Juventus pokušaće da dovede fudbalera Barselone Andreasa Inijestu narednog leta kao slobodnog igrača kada mu istekne ugovor, prenosi list Tutosport.

Inijesta već na zimu može da stavi potpis oko prelaska u novi klub, koji bi bio formalizovan 1. jula, a sam je nekoliko puta izjavio da razmišlja da promeni sredinu.

Juventus namerava da napravi novi sjajan potez kao što je to bio slučaj sa Danijem Alvesom, baš prilikom transfera iz Barselone bez obeštećenja, ali i ranije poput Andree Pirla, Samija Kedire, Pola Pogbe, Patrisa Evre…

U Torinu vide 33-godišnjeg Inijestu kao odluku sličnoj onoj kada su Pirla doveli iz Milana iako je bio na zalasku karijere, a potom se pokazao kao možda i ključan za početak dominacije na Apeninima.

Inijesta je celu karijeru proveo na Nou Kampu, čak 21 godinu, ali je priznao da se pomalo zasitio i da će najverovatnije da ode na leto 2018. godine.

Pored Inijeste, Juventus namerava da pojača vezni red i Emreom Čanom iz Liverpula i Leonom Goreckom iz Šalkea, kojima takođe ističe saradnja po završetku ove sezone.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.