U trendu

Juventus ubedljivo pobedio Barselonu u četvrtfinalu Lige šampiona

Fudbaleri Juventusa pobedili su večeras u Torinu Barselonu sa 3:0, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Dvostruki strelac u ekipi Juventusa bio je Paulo Dibala, koji je postigao golove u sedmom i 22. minutu, dok je Djordjo Kjelini postavio konačan rezultat u 55. minutu.

Ekipa Masimilijana Alegrija je potpuno nadigrala Barselonu, koja nije imala mnogo prilika za gol.

Juventus je od početka napao, a prvu šansu u trećem minutu imao je Gonzalo Iguain, čiji je šut odbranio golman Barselone Mark Andre Ter Štegen. Crno-beli su poveli u sedmom minutu, kada je posle dobrog prodora u šesnaesterac Kuadrado dodao loptu do Dibale, koji je preciznim šutem u dalji ugao poslao loptu u mrežu.

Barselona je posle toga preuzela inicijativu, a mogla je da izjednači u 21. minutu. Lionel Mesi je dobro dodao loptu do Andresa Inijeste koji je šutnuo sa oko sedam metara, ali je golman Juventusa Djanluidji Bufon dobro odbranio. Minut kasnije Juventus je udvostrčio prednost. Mario Mandžukić je asistirao Dibali, koji je iz prve šutnuo sa ivice šesnaesterca i pogodio donji ugao.

Fudbaleri italijanskog tima dobro su igrali odbranu i pokrili najbolje igrače Barselone Mesija, Luisa Suaresa i Nejmara, koji nisu ozbilnije ugrozili Bufona. Do kraja poluvremena Juventus je imao šanse preko Iguaina i Samija Kedire, ali je rezultat ostao nepromenjen. 

U prvom minutu nastavka Mesi je šutirao pored stative, a dva minuta kasnije treći gol za crno-bele mogao je da postigne Kedira. Posle toga Juventus je napadao, a u dva navrata dobre šanse imao je Iguain. Nedugo zatim cro-beli su poveli sa 3:0. Korner sa leve strane izveo je Miralem Pjanić, a Kjelini je dobro skočio, zahvatio loptu glavom i poslao je u mrežu.

Barselona je posle toga pokušala preko Suaresa, ali on nije bio precizan. Juventus je dobro igrao odbranu i sprečavao igrače Barselone da naprave šansu i da ozbiljnije zaprete. U 89. minutu Mesi je pokušao iz slobodnog udarca, ali je slabo šutirao.

Juventus je sačuvao tri gola prednosti pred revanš na Kamp Nou, a pre večerašnjeg duela Barselona samo u četiri utakmice od 50 koliko je ove sezone odigrala u svim takmičenjima, nije uspela da postigne gol.

Revanš utakmica igra se 19. aprila u Barseloni.

Večeras je u četvrtfinalu Lige šampiona u Dortmundu trebalo da se odigra i utakmica izmedju Borusije i Monaka, ali je odložena za sredu zbog eksplozije ispred klupskog autobusa nemačke ekipe. Taj meč počeće u 18.45.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.