U trendu

Kafu

Kafu (Cafu) je rođen 19. juna 1970. godine u San Pablu, u Brazilu. Aktuelni kapiten brazilske reprezentacije prošao je kroz gotovo sve mlađe kategorije ove selekcije sa kapitenskom trakom na ruci. Fudbal igra, kako sam kaže, od kada zna za sebe, a u prvom fudbalskom klubu igrao je sa samo pet godina.

Profesionalnu karijeru započeo je u brazilskom Palmeirasu kao sedamnaestogodišnjak. Tu je proveo nekoliko godina i odmah je pokazao da je veoma talentovan igrač. Sve svoje zadatke u odbrani obavljao je besprekorno, a često je bio i strelac u svom klubu. Odlične igre su ga sredinom devedesetih dovele u špansku Saragosu, gde je proveo tri godine. Potom se vraća u brazilski šampionat, ovog puta u Sao Paolo. Godine 2002. prešao je u italijansku Romu, u kojoj igra i danas.

Kafu je poslednjih desetak godina standardni prvotimac brazilske reprezentacije. Sa njom je učestvovao na tri svetska prvenstva i dva puta osvojio titulu svetskog šampiona. Posle povlačenja Dunge iz fudbala, Kafu je postao kapiten reprezentacije, te je imao čast da na poslednjem svetskom prvenstvu prvi podigne pehar svetskog šampiona.

Danas sa porodicom živi u Rimu, ali ima nagoveštaja da će se ponovo vratiti u Brazil, gde namerava da privede kraju svoju igračku karijeru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.