U trendu

Kako bi Švajcarska reagovala na takav tretman Federera?

BERN – Kako bi Švajcarska reagovala da su se, na primer, australijske vlasti prema Rodžeru Federeru ponele kao što su to učinile prema Novaku Đokoviću, upitao je ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić.

Bradić je, u intervjuu švajcarskom dnevniku „20 Minuten“, rekao da je tretman teniskog šampiona u Australiji nekorektan.

„Možda je Đoković za neke sporna ličnost. Ali on je profesionalac, strastveni sportista, koji želi da igra tenis“, podvukao je Bradić.

Ukazao je da su pojedini australijski političari podgrejali atmosferu i nepotrebno izazvali celu aferu.

„Kako bi Švajcarska reagovala da je, na primer, Federer tako tretiran u Australiji ili nekoj drugoj zemlji“, upitao je Bradić, navodeći da je iznenađen i obimom, ali i generalnim, pretežno negativnim načinom izveštavanja švajcarskih medija.

Bradić je rekao da se dipomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije svakodnevno javljaju građani koji se žale na tako ophođenje švajcarskih medija prema Đokoviću.

„Ni Đoković, ni Srbi koji žive u Švajcarskoj ne zaslužuju takav tretman“, konstatovao je ambasador.

Bradić je ukazao da je Đoković idol, heroj, ne samo u Srbiji, nego i celom regionu.

Činjenica je, ističe, da je Đoković pozvan da nastupi na turniru u Australiji, izdata mu je viza, koja se dobija na osnovu priloženih dokumenata koji se proveravaju, i koja se ne izdaje olako, a Novaku su dve nezavisne grupe medicinskih eksperata odobrile izuzeće.

„Đoković nije, dakle, ilegalno ušao u Australiju, na nekom brodu ili splavu…, a saslušavan je satima na aerodromu, a potom odveden u hotel sa više nego upitnim uslovima smeštaja, i to nije u redu“, naglasio je Bradić.

Na pitanje šta očekuje dalje u vezi Đokovića, Bradić je kazao da je sud nepristrasno i nezavisno doneo presudu u korist našeg tenisera, ali da je ishod i dalje otvoren, jer je moguće da resorni australijski ministar iskoristi svoja ovlašćenja koja bi sprečila naboljeg tenisera da nastupi na Australijan openu.

Bradić je izrazio nadu da će Đoković igrati i pobediti u Melburnu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar