U trendu

Kakvi komplimenti od najboljeg trenera: „Đoković je najveći svih vremena“

Jedan od najvećih teniskih stručnjaka Nik Bolitijeri, kroz čije ruke su prošli mnogo šampioni, smatra da je Novak Đoković najveći igrač svih vremena.

Bolitijeri je tokom četerdeset godina duge karijere na svojoj akademiji trenirao i stvorio veliki broj legendi poput Andrea Agasija, Džima Kurijera, Monike Seleš, Mari Pirs, Marije Šarapove, Danijele Hantuhove, Jelene Janković, Serene Vilijams i mnogih drugih.

Govireći o osobinama koje Novaka čini najboljim, Bolitijeri je rekao:

– Đoković se kreće dobro, uspeva da se izvuče iz teških pozicija, odlično servira i veoma je inteligentan u polju. On je najbolji i sjajno je opet videti ga na vrhuncu igre. Ono što čoveka čini šampionom je da pobeđuje čak i kad ne želi da bude na vrhu – ističe 88-godišnji Amerikanac i dodaje da taj kvalitet nedostaje Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Od teniserki kao najbolju svih vremena, Bolitijeri je izdvojio Serenu Vilijams.

– Kod devojaka je to Serena. Imao sam tu sreću da radim sa mnogima, ali Serena je posebna klasa. Njen stil igre je drugačiji. Ona igra tako kao da kaže, napašću te od prvog poena.

– Sada ima ćerkicu i nije u najboljoj formi da bi mogla da udara lopticu jako kao nekad. Nadam se da će naći put, ali ta sećanja, kada sam uz njihovog oca Ričarda, radio sa Serenom i Venus, to je bilo nešto predivno – zaključio je Bolitijeri, a prenosi Tennisworld.

Napišite komentar