U trendu

Kampanja 'Želim. Hoću. Mogu.' promocije sporta i rekreacije među ženama (FOTO/VIDEO)

Projekat „Želim. Hoću. Mogu.“ pokrenut je kao uvod u godinu aktivnosti i motivacije žena da se bave fizičkom aktivnošću.

Cilj kampanje je da se promeni odnos i svest žena i devojčica prema treniranju, kaže Tijana Popadić iz Beogradskog trkačkog kluba.

„Trudimo se da kroz ovaj projekat i kampanju koja je višegodišnja kampanja na nivou Srbije promenimo odnos žena prema treningu i treniranju tako što se bavimo svim onim stvarima koje smo smatrali da su izgovori ,a suštinski jesu problemi koje žene imaju a muškarci ne toliko“, rekla je Popadić.

Samo devet odsto populacije vežba, a od toga manje od četiri odsto su žene.

„Trudimo se da promenimo brojke o treniranju u Srbiji, pre svega organizujući dogadjaje koji su besplatni i otvoreni za sve, kampanjama na nivou svesnosti o telu, kako treba da izgledaju žene kad treniraju, čega treba da se stide – ničega. Zapravo šta je glavni motiv za vežbanje – da se dobro osećamo u svom telu i da budemo zdravije srećnije i ispunjenije“, navela je Popadić.

Ona je dodala da je ideja da se promeni način kojim posmatramo fizičku aktivnost i da se to radi kroz promenu svesti. Uzore dobijamo iz stvarnog života – naše drugarice, majke, sestre koje treniraju i aktivne su i pored raznih poslova koje imaju.

Na početku kampanje Beogradski trkački klub organizovao je šetnju Kalemegdanom kao novogodišnji poklon sugradjankama. Vodiči su sproveli učesnice kroz Kalemegdan a treneri su objasnili kada je šetnja zapravo trening a ne samo šetnja.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG)

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.