U trendu

Kao u Simpsonovima: Ljudi u šoku gledaju gde su Kinezi napravili stazu za ZOI (foto)

Big Air Shougang, jedno od mesta na kojem se održavaju Zimske olimpijske igre u Pekingu, iznenadilo je brojne korisnike društvenih mreža.

Takmičenje u disciplini Big Air održava se na mestu napuštene čeličane pa se takmičari za medalje bore pored rashladnih tornjeva.

„Prilično je distopijski imati nekakvo nuklearno postrojenje kao pozadinu za ovaj Big Air skijaški događaj“, piše jedan korisnik Tvitera, dok je drugi ovu lokaciju uporedio s nuklearnom elektranom iz popularne serije Simpsonovi.

Ali, Kinezima to ne smeta, budući da je njihova sunarodnica Ajlin Gu osvojila titulu olimpijske pobednice u slobodnom skijanju u disciplini Big Air na ZOI u Pekingu ispred Francuskinje Tes Ledu i Švajcarkinje Matilde Germaud.

Trijumf Gu s tribina je uživo pratila i kineska teniserka Peng Shuai, za čiju je bezbednost svetska javnost bila vrlo zabrinuta poslednjih meseci jer je nestala iz javnosti nakon optužbi za seksualno zlostavljanje od strane visokopozicioniranog kineskog političara. Ali, nedavno se oglasila porukom u kojoj tvrdi da je sve bio nesporazum.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.