U trendu

Keiroš pozvao Klinsman u trening kamp iranske selekcije

DOHA – Selektor iranske fudbalske reprezentacije, Portugalac Karlos Keiroš, kritikovao je Jirgena Klinsmana, pošto je nemački trener u jednoj emisiji Bi-Bi-Sija izjavio da iranski fudbaleri imaju „kulturu“ da pritiskaju sudije kako bi stekli prednost.

Keiroš je Klinsmanove komentare opisao kao nečuvene i pozvao ga da podnese ostavku u tehničkoj studijskoj grupi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Klinsman (56) je gostujući na Bi-Bi-Siju, pred meč sa Velsom, rekao da će iranski fudbaleri „gurati sudiju, unositi mu se u lice, stvarati pritisak…“.

„Karlos se jako dobro uklapa u reprezentaciju i njihovu kulturu. On nije uspeo u Južnoj Americi sa Kolumbijom, a onda nije uspeo da se kvalifikuje sa Egiptom, a neposredno pre Svetskog prvenstva došao je u Iran, gde je dugo radio. To je njihova kultura, stalno su ti blizu lica, unose se…To je deo njihove kulture, ne samo fudbalske“, rekao je Klinsman.

Keiroš je pozvao Klinsmana u kamp selekcije da se „druži sa iranskim igračima i uči od njih o zemlji, narodu Irana, pesnicima i umetnosti, algebri, persijskoj kulturi i da sluša od igrača koliko vole i poštuju fudbal“.

„Uprkos vašim nečuvenim primedbama koje pokušavaju da potkopaju naše napore, žrtve i veštine, obećavamo vam da nećemo donositi nikakve presude u vezi sa vašom kulturom, korenima i poreklom i da ćete uvek biti dobrodošli u našu porodicu“, rekao je Keiroš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar