U trendu

Keita i Salah za pobedu Liverpula, Milik nosio Napoli

Fudbaleri Liverpula i Napolija potvrdili su večeras plasman u osminu finala Lige šampiona.

Liverpul je u šestom kolu Grupe E u gostima pobedio Salcburg sa 2:0, dok je Napoli na svom terenu bio bolji od Genka sa 4:0.

Šampion Evrope je takmičenje u grupi E završio na prvom mestu sa 13 bodova, dok je Napoli drugi sa bodom manje. Trećeplasirani Salcburg (sedam bodova) će takmičenje nastaviti u Ligi Evropa, dok je Genk takmičenje završio sa jednim osvojenim bodom.

Fudbaleri Liverpula i Salcburga odigrali su sjajno prvo poluvreme u kojem je sve vidjeno osim golova. Salcburg je imao više udaraca ka golu „crvenih“, ali su napadi izabranika Jirgena Klopa bili opasniji.

Rezultat se nije menjao sve do 57. minuta kada je Nabi Keita pogodio glavom nakon dodavanja Sadia Manea, a samo 100 sekundi kasnije Mohamed Salah je potvrdio pobedu Liverpula sjajnim golom iz „mrtvog ugla“.

Napoli je pitanje pobednika na meču protiv Genka rešio posle prvog poluvremena pošto je Arkadijuš Milik tri puta pogadjao mrežu gostiju – u trećem, 26. i 38. minutu. Konačnih 4:0 postavio je Dris Mertens u 75. minutu iz penala.

Žreb za nokaut fazu Lige šampiona i Lige Evropa je u ponedeljak, 16. decembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.