U trendu

Kerkez: Daćemo sve od sebe da izborimo pozitivan rezultat protiv Partizana

BEOGRAD – Trener fudbalera Čukaričkog Dušan Kerkez izjavio je danas da njegova ekipa u dobrom raspoloženju dočekuje derbi 30. kola Superlige Srbije protiv Partizana.

„Već sam govorio i ranije, Partizan je uvek Partizan. Njihovi fudbaleri nisu zaboravili da igraju fudbal. Kriza se dogodi, ali kad igrači imaju kvalitet, lakše je prebroditi te situacije. Ali, ukoliko želimo da ostvarimo svoje ciljeve, moramo da igramo najbolje moguće i da osvajamo bodove. Očekujem dobru utakmicu i pune tribine stadiona na Banovom brdu. Daćemo sve od sebe da izborimo pozitivan rezultat“, rekao je Kerkez, prenosi zvanični sajt kluba.

Partizan je u prvom delu sezone u Superligi Srbije pobedio Čukarički 3:2.

„Kad se izgubi, teško da mogu da budem zadovoljan, iako je tada bilo dosta dobrih stvari. Imaju sada novog trenera, malo drugačiji način igre, ali sa istim prvotimcima. Dobro smo ih analizirali i pripremili smo se za ono što nas očekuje, a to je veoma teška utakmica“, dodao je Kerkez.

Čukarički deli drugo mesto na tabeli SLS sa ekipom TSC. Oba tima imaju po 59 bodova, dok je Partizan četvrti sa 57. Crvena zvezda je ubedljivo prva sa 79 bodova.

„Partizan i Crvena zvezda su uvek bili i biće drugačiji od ostalih u Srbiji. Svi ostali klubovi, pa i mi, imamo dodatni motiv protiv ‘večitih’ rivala. Na nama u stručnom štabu je da i psihološki pripremimo ekipu, sa poštovanjem prema Partizanu, ali i prema nama samima i sezoni koja ima epitet istorijske za srpski fudbal. Nadigravaćemo se sa Partizanom i pokušati da uzmemo bodove“, istakao je Kerkez.

Utakmica između Čukaričkog i Partizana biće odigrana sutra od 18 sati.

„Činjenica je da ćemo protiv Partizana igrati jedan od bitnijih duela u sezoni, ali takav će biti svaki do kraja takmičenja u Super ligi, naravno i Kupu Srbije. Sigurno je da ćemo biti maksimalno motivisani, uz veliki respekt prema Partizanu, koji je uvek favorit. Neće nam biti lako, neće ni njima, verujem da će gledaoci imati šta da vide na Banovom brdu, ali i pored malih ekrana“, rekao je kapiten Čukaričkog Marko Docić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.