U trendu

Kevendiš pobedio na trećoj etapi Tur de Fransa

Biciklista tima Dimenžn data (Dimension Data), Britanac Mark Kevendiš, pobedio je danas u trećoj etapi Tur de Fransa, dok je Slovak Peter Sagan iz tima Tinkof zadržao žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu.

Kevendiš je etapu dugu 223,5 kilometara od Granvila do Anžea prešao za pet sati, 59 minuta i 54 sekunde.

Britanac je u fotofinišu današnje etape pobedio Nemca Andrea Grajpela iz Loto Sudala, i tako došao do 28. etapne pobede na Tur de Fransu. On se tako izjednačio na drugom mestu po broju pobeda s legendarim Francuzem Bernarom Inoom. Ispred njih je ostao jedino Belgijanac Edi Meks sa 34 etapne pobede.

Pored Kevendiša i Grajpela, današnju etapu, u kojoj nije bilo većih incidenata, u istom vremenu je završilo još 134 takmičara, medju kojima je bio i lider u generalnom plasmanu Peter Sagan.

Aktuelni šampion Tur de Fransa, Britanac Kristofer Frum iz tima Skaj, takodje je etapu završio u istom vremenu kao pobednik, pa je tako zadržao četvrto mesto u generalnom plasmanu sa 14 sekundi zaostatka. Na drugom mestu sa osam sekundi zaostatka nalazi se Francuz Žulijan Alafilip iz Etiks-Kvik stepa, dok je treći vozač Muvistara, Španac Alehandro Valverde, s 10 sekundi zaostatka.

Četvrta etapa Tur de Fransa, dugačka 237,5 kilometara, voziće se sutra od Somira do Limoža.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.