KK Crvena zvezda: Stanje Kuzmića i dalje vrlo ozbiljno

BEOGRAD – Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da stanje košarkasa Ognjen Kuzmića, koji je jutros doživeo tešku saobraćajnu nesreću i dalje veoma ozbiljno.

Kuzmić je rano jutros teško povređen u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor, kada je vozio „porše“ koji se sudario sa BMW-om.

Tom prilikom doživeo je frakturu obe vilice i povredu grudnog koša, ali nema krvarenja u mozgu, niti preloma lobanje i helikopterom je prebačen je u Beograd.

„KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je centar našeg kluba i reprezentacije Srbije Ognjen Kuzmic smešten u šok odeljenje Urgentnog centra u Beogradu u nedelju u 13 časova, nakon što je hitno transportovan iz Banjaluke helikopterom. Stanje našeg igrača je ozbiljno, a klub se u skladu sa preporukama lekara koji vode brigu o Ognjenu Kuzmiću neće još uvek oglašavati detaljno o njegovom zdravstvenom stanju, koje je ohrabrujuće, ali i dalje vrlo ozbiljno“, stoji u saopštenju crveno-belih.

Klub sa Malog Kalemegdan zahvalio se lekarima iz Banjaluke i Beograda, kao i svima koju su poslali poruke podrške njihovom centru.

„Ovom prilikom KK Crvena zvezda mts se zahvaljuje lekarskim timovima iz Banjaluke i Urgentnog centra u Beogradu na izuzetno brzoj reakciji, takođe i svim ljudima dobre volje, klubovima, Zvezdašima, ljubiteljima košarke, na iskazanoj brizi i porukama podrške od trenutka kada smo svi zajedno saznali za nesreću koja je zadesila košarkaša Crvene zvezde i reprezentativca Srbije“, navodi se u saopštenju i dodaje da će KK Crvena zvezda nakon vrlo važna 24 časa za oporavak Kuzmića, obavestiti javnost o zdravstvenom stanju i daljim koracima u lečenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.