U trendu

Klivlend izjednačio na 1:1 uz tripl-dabl Džejmsa

Košarkaši Klivlenda izjednačili su na 1:1 u finalu plej-ofa NBA lige, pošto su na gostujućem terenu posle produžetka pobedili Golden Stejt sa 95:93.

Kavalirse je do pobede predvodio Lebron Džejms „tripl dabl“ učinkom od 39 poena, 16 skokova i 11 asistencija. Timofej Mozgov u pobedi je učestvovao sa 17 poena i 11 skokova, a Džej Ar Smit sa 13 poena, dok je Metju Delavedova dodao devet poena.

„Pokušao sam sve da dam saigračima, a oni su obavili sjajan posao i uzvratili mi. Ovo je timska pobeda. Velika je stvar vratiti se na početak serije“, rekao je Džejms.

U ekipi Golden Stejta Klej Tompson bio je najefikasniji sa 34 poena, a Stefen Kari dodao je 19 poena, uz veoma loš šuterski učinak, a imao je i šest skokova i pet asistencija. Harison Barns postigao je 11 poena, a Deni Grin 10 poena uz 10 skokova.

„Promašivao sam šuteve koje obično pogađam. To se ne dešava često. Ne znam da li postoji objašnjenje za to, ali tokom cele utakmice nisam uspeo da pronađem ritam“, rekao je Kari.

Ekipe su tokom meča bile izjednačene a Kari je polaganjem u poslednim trenucima regularnog dela izjednačio na 87:87 i izborio produžetak. On je 29,5 sekunde pre kraja ubacio dva slobodna bacanja za novo vođstvo domaćeg tima, a zatim je 10,1 sekund pre kraja Delavedova oba puta bio precizan sa linije za novo vođstvo Kavalirsa.

Delavedova je zatim odigrao dobru odbranu na Kariju, koji je promašio šut, a onda je Džejms uhvatio loptu i bio fauliran. Ubacio je jedno slobodno bacanje, Kari je uhvatio loptu i pokušao da doda do Tompsona, ali je bio neprecizan i Klivlend je izjednačio u seriji.

Klivlend je tako ostvario prvu pobedu u finalu NBA lige u klupskoj istoriji, nakon što je 2007. godine u svom prvom finalu sa 0:4 izgubio od San Antonija.

Naredna treća utakmica igraće se u utorak u Klivlendu, a šampion NBA lige postaće ekipa koja ostvari četiri pobede.

„Ovo je finale i teško je. U finalu i mora da bude teško. Imali smo teško veče i moramo da idemo dalje. Moramo da izvučemo pouke i popravimo se, a to ćemo i uraditi“, rekao je trener Golden Stejta Stiv Ker.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.