U trendu

Klop: Odbijanje vakcine je kao voznja u pijanom stanju

LIVERPUL – Menadžer fudbalskog kluba Liverpul Jirgen Klop (54) izjavio je da je odbijanje da se primi vakcina protiv kovida slično vožnji u pijanom stanju, jer predstavlja ugrožavanje drugih.

Govoreći o vakcinaciji, nemački trener je rekao da ne razume kako se vakcina protiv kovida u očima antivaksera može videti kao „ograničavanje slobode“, otkrivši da je 99 odsto fudbalera Liverpula vakcinisano, preneo je „Skaj njuz“.

„Ako kažem da sam vakcinisan, ostali ljudi kažu: ‘Kako mi možeš reći da treba da se i ja vakcinišem?’ Znate, to je pomalo kao vožnja u pijanom stanju. Svi smo bili nekada u situaciji da smo popili pivo ili dva, misleći da možemo da vozimo, ali zakon kaže da to nije dozvoljeno, zato i ne vozimo. Ali taj zakon je tu, ne da zaštiti mene kad popijem dva piva i želim da vozim. Tu je da zaštiti druge, jer sam pijan“, rekao je Klop.

Pitanje vakcinacije među fudbalerima postala je jedna od glavnih tema nakon što su mediji u Engleskoj izvestili da je samo sedam klubova od 20 u Premijer ligi vakcinisalo više od 50 odsto fudbalera, dodaje „Skaj“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.