U trendu

Kokeza podneo ostavku: Odlazim jer volim Zvezdu

Potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza podneo je danas ostavku na tu funkciju, samo dan nakon što je Upravni odbor doneo odluku da raspiše izbore 15. septembra.

„Želim da obavestim celokupnu sportsku javnost da od danas ne učestvujem u radu i podnosim ostavku na clanstvo u UO Crvene zvezde. Za mene je ovo težak trenutak, jer, za razliku od mnogih, u našu Zvezdu ušao sam kako bih pomogao, a ne kako bih bilo šta lično dobio i stekao“, naveo je Kokeza u saopštenju.

On je dodao da je dužan da položi račune javnosti za svoj rad.

„U Crvenu zvezdu sam doneo i priložio, opet lično, ne beznačajna finansijska sredstva, a na račun Crvene zvezde nisam ni kafu popio, a kamoli primio platu, telefon, ili bilo sta slično“.

Kokeza, koji je istovremeno i potpredsednik FŠ, zadužen za regularnost potom se osvrnuo na razloge zbog kojih podnosi ostavku.

„Zašto podnosim ostavku? Zato što drugi traže? Zato što Sever ili njegov deo to hoće? Ili zato što je to dobro organizovano sa nekim drugim članovima Upravnog odbora, kako bi se dočepali fotelja, ili, da budem precizan, jer tako misle da mogu dodatno da zarađuju na grbači Zvezde? Podnosim ostavku, jer volim Zvezdu, u njoj sam bio isključivo iz ljubavi, a znam da iskreni zvezdaši tu našu strast itekako razumeju“, istakao je Kokeza i poručio da je živeo za Zvezdu, a ne od Zvezde, ali da mu je jasno da deo severne tribine ne poštuje one koji Zvezdi daju, već samo one koji od Zvezde uzimaju, i za sebe i za svoje prijatelje i članove porodica.

Kako je naveo, iz različith sekcija Crvene zvezde, u prethodne dve godine, izbačeni su ili perfidno sklonjeni oni koji su Zvezdi davali, a hvaljeni i podržavani samo oni koji su od nje otimali.

„Po tom principu, njihovo i bilo čije poštovanje nije mi potrebno. Uzgred, u ove dve godine katastrofalan dug Crvene zvezde nije uvećan, naprotiv. Treneru Božoviću na raspolaganju su svi igrači koje je želeo da kupimo i nisam shvatio u čemu je krivica uprave. Baš zato, što nisam shvatio, baš zato što znam da nečiji tuđi interesi stoje iznad svega, podnosim ostavku i uzdignute glave odlazim iz Crvene zvezde, u nadi da moj klub neće prihvatiti uličarske metode razračunavanja sa onima koji klub vole i da će Crvena zvezda u budućnosti biti jača i snažnija nego što je danas“, poručio je Kokeza, uz konstataciju da će uvek biti uz Crvenu zvezdu i to niko i nikada neće moći da mi zabrani.

Na kraju, Kokeza je pozvao sve koji su tražili ostavke, da mu sutra, kako je naveo, po odlasku iz Zvezde pokažu i jedan papir koji bi pokazao da je uzeo dinar od kluba.

„U upravljanju vam želim mnogo sreće i nadam se da ćete pronaći one koji će nešto da daju za Zvezdu, a ne samo da se prave pametni, uzimaju ili upravljaju tuđim novcem. Napred Zvezda“, zaključio je Kokeza.

Terzić: Vanredna situacija, stopirani svi transferi

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je danas da su zbog vanredne situacije u klubi i ostavki članova Upravnog odbora stopirani svi razgovori oko dolaska novih igrača.

„Zbog vanredne situacije u klubu i ostavki članova Upravnog odbora stopiraju se svi razgovori oko dolaska Donalda, Plavšića, Stojiljkovića i Srnića“, poručio je Terzić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar