Koković napustio Voždovac, novi trener pre Partizana

BEOGRAD – Fudbalski klub Voždovac i dosadašnji trener Rade Koković danas su sporazumno raskinuli saradnju, saopšteno je na zvaničnom sajtu.

Kako se navodi, nakon rezultatski lošeg starta u prolećnom delu sezone u kojem Voždovac nije osvojio nijedan bod u pet mečeva, zaključak sa današnjeg sastanka Uprave kluba i mladog stručnjaka bio je takav da je najbolje da se u ovom momentu, nakon dobre saradnje u prethodnih devet meseci, saradnja prekine zbog evidentne krize u koju je tim zapao.

Generalni direktor Voždovca Miloš Mirković obrazložio je odluku koja je doneta nakon sastanka.

„Žao nam je što je do ovoga došlo, ali smo obostrano došli do zaključka da je tako najbolje zarad dobrobiti kluba, a to je svima u prvom planu. Želeo bih da se zahvalim Radetu Kokoviću i njegovom stručnom štabu na sjajnoj saradnji u prethodnom periodu. Nema sumnje da svi iz ove saradnje izlazimo bogatiji za jedno veliko iskustvo koje će nas učiniti boljima u budućnosti. Ponosan sam na to što smo kao klub imali hrabrosti da pružimo šansu tako mladom treneru i želimo mu sve najbolje u budućnosti. – izneo je Mirković utiske sa sastanka.

Generalni direktor „zmajeva“ napominje da pitanje trenera neće biti dugo otvoreno sa obzirom na to da ekipu u subotu očekuje meč sa Partizanom.

„Nećemo pribegavati privremenim rešenjima, već će rukovodstvo kluba u naredna dva dana doneti odluku o novom šefu stručnog štaba koji će voditi ekipu u narednom meču protiv Partizana. Ambicije kluba se ne menjaju, iako nam pozicija nije ista kao na startu drugog dela prvenstva. Želimo da osiguramo mesto u plej-ofu Superlige i javnost će uskoro biti obaveštena o svemu što se dešava u Voždovcu“, istakao je Mirković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.