U trendu

Kolaković: Niko ne smatra da smo favoriti, to nam je motiv

BEOGRAD – Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas da niko ne ubraja njegov tim u krug favorita na predstojećem Svetskom prvenstu u Poljskoj i Sloveniji i da će to biti glavni motiv za njega i njegove izabranike da naprave dobar rezultat.

Svetski šampionat igraće se od 26. avgusta do 11. septembra, a Srbija će se takmičiti u A grupi u Katovicama sa Ukrajinom (27. avgust), Portorikom (29. avgust) i Tunisom (31. avgust).

„Ako pogledamo sve prognoze koje se vrte, niko nas ne ubraja među prvih osam favorita, što je veliki motiv za sve nas. Da pokažemo da pripadamo svetskom vrhu, iako smo 11. na svetskoj rang listi. Nismo se dugo pripremali, ali dobar je period rada iza nas, pet utakmica na kojima smo posložili stvari“, izjavio je Kolaković na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg puta u Poljsku.

Selektor se osvrnuo kratko na prvi meč protiv Ukrajine.

„Protivnik prvi nam je Ukrajina i zadavao nam je ranije probleme, igra jako dobro. Eliminacije su posle grupe, ima jako puno favorita, nema nas među tih osam favorita, ali potrudićemo se da budemo tamo“, rekao je Kolaković.

Strateg nacionalnog tima Srbije govorio je i o sistemu takmičenja koji favorizuje domaćine Poljsku i Sloveniju.

„Sistem takmičenja nije loš. Igra se na eliminaciju. Nama odgovara jer kao ekipa imamo malo više godina. Poljska i Slovenija imaju pozicije 1 i 2 u nokaut fazi. Nije mi to malo jasno. Daje im se ta pozicija bez obzira na plasman. Ipak je to Svetsko prvenstvo, a ne neki nebitan turnir. Nije mi jasno da odbojka ne može da se otrgne privatnih relacija i da svi budemo ravnopravni“, rekao je Kolaković.

Iskusni stručnjak tvrdi da mu nije bitno ko će biti rival u osmini finala.

„Biću iskren, svejedno nam je s kim igramo u osmini finala. Spremni smo da pobedimo i Ameriku i Poljsku. Važno je da se pobeđuje i da sačekamo mirno osminu finala, ko god došao, dobrodošao“, zaključio je Kolaković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.