Kolašinac: Ne mogu da obećam medalju, ali boriću se

Atletski reprezentativac Srbije Asmir Kolašinac rekao je danas da ne može da obeća medalju u bacanju kugle na predstojećem Evropskom prvenstvu u Amsterdamu, pošto tempira formu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

„Nadam se da ću kvalifikacije proći bez većih problema i da ću u finalu dati sve od sebe. Imao sam male probleme sa povredama, pa mi je  to poremetilo sezonski program, ali nadam se da me to neće sprečiti. Konkurencija je izuzetno jaka, a s obzirom da formu tempiram za Olimpijske igre u Riju, ne mogu da obećam medalju, ali mogu da obećam da ću se boriti za nju“, rekao je Kolašinac, preneo je Atletski savez Srbije.

Atletičar Partizana, državni dvoranski rekorder Kolašinac je na prošlom Evropskom prvenstvu u Helsinkiju 2012. godine osvojio bronzanu medalju.

Evropsko prvenstvo održaće se od 6. do 10. jula u Amsterdamu. Kolašinac će na borilište izaći trećeg dana takmičenja od 13.05, a finale je na programu 10. jula u 17.30.

Veći deo reprezentacije Srbije danas je sa svojim trenerima i selektorom Slobodanom Popovićem otputovao na Evropsko prvenstvo. Otputovali su Vedran Samac, Tamara Salaški, Lazar Anić, Marija Vučenović, Mihail Dudaš, Amela Terzić, Dragana Tomašević, Asmir Kolašinac i Ivana Španović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.