Kolson postaje novi reprezentativac Zelenortskih Ostrva?

TEL AVIV – Košarkaš Makabija, Amerikanac Bonzi Kolson (27), postaće reprezentativac Zelenortskih Ostrva, odakle je njegova majka. prenosi Basketnjuz.

Selekcija zemlje koja broji 580.000 stanovnika, plasirala se na ovogodišnji Mundijal koji je na programu od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Najveći doprnos ovom uspehu dao je centar Reala Valter Tavares.

„Pričao sam malo sa Valterom Tavaresom o ovome. Razgovarali smo o prilici da zaigram za reprezentaciju i da li bi bila dobra stvar za mene. Tavares mi kaže da jeste. On je sa Zelenortskih Ostrva, rođen je tamo, najbolji mi je izvor informacija. Igra odlično za reprezentaciju, pa se nadam da ću moći da zaigram za tu reprezentaciju“, rekao je Kolson.

„Zelenortska Ostrva su opcija koju sam pokušavao da realizujem godinama unazad. Imam poreklo odatle, majka mi je odatle. Mnogo toga me veže za tu zemlju. Pokušavao sam da završim papire, u procesu smo razmatranja svih opcija šta je najbolje za mene. Bilo bi dobro kada bi se ovo ostvarilo. Ako i ne, idem dalje i nastaviću da se dalje razvijam kao igrač“, izjavio je Kolson.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.