U trendu

„Koš za sreću“ obezbedio novi dom za porodicu Stojićevic

BEOGRAD – Humanitarna akcija „Koš za sreću“ u sklopu koje je već tradicionalno odigrana košarkaška utakmica na Kalemegdanu ove godine prikupila je rekordnih 2.268.773 dinara i obezbeđen je novi dom za porodicu Stojićević iz Pećinaca.

„Koš za srecu“ nastao je pre osam godina i tada prikupljao skromne donacije od par desetina hiljada dinara, rastao je iz godine u godinu i došao do toga da po meču prikupi par miliona dinara.

„Hvala! Sakupili smo preko dva miliona dinara (preko 19.000 evra) i uspeli da obezbedimo sredstva za novi dom i život porodice Stojićević igrajući košarku. Hvala svim ljudima koji su volonterski doprineli realizaciji, hvala desetinama javnih ličnosti i sportista, hvala KK Partizan koji nam već sedam godina ustupa teren, hvala publici koja donira i tu je da se sa nama zabavlja i za kraj – hvala partnerima. Možart je prepoznao našu priču i želeo da bude pokrovitelj, tu su bile i druge kompanije koje su pomogle, a i mnogi pojedinci“, saopštili su organizatori.

„Koš za sreću“ na Kalemegdanu ove godine igrali su Lenka Petrović, Anja Pavićević, Višnja Stefanović, Tijana Milojević, Branka Luković, Marko Luković, Uroš Luković, Željko Rebrača, Branko Lazić, Luka Mitrović, Stefan Birčević, Ivan Paunić, Hamad Međedović, Miodrag Dragičević, Vladan Babić i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.