U trendu

Košarkaši Partizana pobedili FMP u Železniku i zadržali prvo mesto na tabeli

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na gostujućem terenu FMP sa 97:91 (24:18, 25:25, 25:23, 23:25), u utakmici 24. kola ABA lige i zadržali prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

Crno-bele su predvodili Zek Ledej sa 19 poena i šest skokova i Dante Egzum sa 16 poena i osam skokova. Aleksa Avramović i Jam Madar pobedi su doprineli sa po 14 poena, a Kevin Panter i Džejms Naneli sa po 11 poena.

U ekipi iz Železnika najefikasniji su bili Aleksa Stepanović sa 21 poenom uz šest skokova i Čarls Mening sa 18 poena. Čarls Mur dodao je 14 poena i osam asistencija, a sa 14 poena utakmicu je završio i Bo Bič.

Domaći su na početku vodili sa 8:7, ali je posle toga Partizan preuzeo vođstvo koje je sačuvao do kraja. Crno-beli su u poslednjoj deonici imali i 12 poena prednosti, FMP je uspeo da smanji zaostatak na šest razlike, 89:95 nepuna dva i po minuta pre kraja, ali više od toga nije mogao pa je pretrpeo drugi uzastopni poraz.

Partizan je zadržao prvo mesto na tabeli regionalne lige sa 21 pobedom i dva poraza, a FMP je peti sa 13 pobeda i 11 poraza.

U sledećem kolu Partizan će dočekati Igokeu, a FMP će u Podgorici igrati protiv Studentskog centra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.