U trendu

Košarkaši Partizana u finalu ABA lige

Košarkaši Partizana plasirali su se večeras u finale regionalne ABA lige, pošto su na svom terenu u odlučujućem, trećem meču pobedili Budućnost sa 100:84 (23:21, 25:33, 25:17, 27:13).

Partizan su do pobede predvodili Aleksa Avramović sa 20 i Kevin Panter i Džejms Naneli sa po 19 poena.

Najefikasniji kod Budućnosti bili su Kevin Farel sa 18, Joan Makundu sa 15 i Kenan Kamenjaš sa 14 poena.

Tokom čitave prve deonice Budućnost je bila u prednosti, ali je Partizan trojkom Smita u poslednjem napadu na prvu pauzu otišao sa plus dva.

Budućnost je predvođena Farelom, koji je u prvom poluvremenu ubacio 16 poena, i odličnim čutem za tri (7/10) na poluvreme otišla sa šest poena prednosti 48:54.

Posle tri minuta igre u nastavku Farel je dobio tehničku grešku, a pošto je u prvom delu dobio i nesportsku, zaradio je isključenje. Panter je pogodio četiri vezana slobodna bacanja, a u narednom napadu i trojku, i Partizan je stigao do prednost.

Crno-beli su minimalnu prednost uspeli da sačuvaju do kraja treće četvrtine i u poslednju deonicu su ušli sa plus dva 73:71.

Na startu poslednje četvrtine Partizan je napravio seriju 7:0, i trener gostiju Žakelj je morao da zatraži tajm-aut. Partizan je nastavio sa boljom igrom, i na šest i po minuta do kraja stigao do dvocifrene prednosti (86:73).

Četiri minuta pre kraja meča, nakon trojke Avramovića, Partizan je stigao do plus 19 (94:75) i rešio pitanje pobednika.

Partizan će u finalu ABA lige igrati protiv Crvene zvezde. Finalna serija, koja se igra na tri pobede, počinje u ponedeljak, a prednost domaćeg terena ima Zvezda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.