U trendu

Košarkaši Partizana u TOP 8 Evrolige pobedom u Monaku

Košarkaši Partizana obezbedili su večeras plasman u plej-of Evrolige, savladavši u gostima Monako sa 88:84 (18:22, 24:13, 20:21, 28:26), u meču pretposlednjeg, 33. kola Evrolige.

Partizan su do pobede predvodili Aleksa Avramović i Zek Ledej sa po 22 poena, a pratili su ih Alen Smailagić i Džejms Naneli sa po 12 poena.

Kod Monaka bolji od ostalih bio je Eli Okobo sa 23 poena.

Partizan je šesti na tabeli sa 19 pobeda i 14 poraza, a Monako je na četvrtom mestu sa 21 pobedom i 12 poraza.

U narednom kolu, Partizan će dočekati Panatinaikos, dok će Monako gostovati Efesu.

Monako je mnogo bolje ušao i meč i posle poena Uatare i Dijale stiže do prednosti od 10:1, a trener Partizana Željko Obradović je bio prinuđen da zatraži tajm-aut.

U završnici prve četvrtine crno-beli su zaigrali mnogo bolje i serijom 8:0 stigli na koš zaostatka. Imao je Partizan napad za izjednačenje, ali je nakon osvojene lopte Monako stigao do lakih poena i na prvu pauzu otičao sa četiri poena prednosti 22:18.

U drugoj deonici razigrao se kod Partizana Aleksa Avramović i sa devet uzostapnih poena doneo prednost svojoj ekipi 31:28, nakon čega je trener Monaka Saša Obradović zatražio tajm-aut.

Nakon „trojke“ Avramovića i poena Lesora Partizan je stigao do dvocifrene prednosti 42:32. Monako je „trojkom“ Okoba smanjio prednost crno-belih i na poluvreme se otišlo vođstvom Partizana 42:35.

Najbolji kod Partizana u prvom delu bio je Aleksa Avramović sa 15 poena i tri skoka.

Partizan je bolje ušao u nastavak meča, i nakon poena Pantera i Ledeja, serijom 12:1 stigao do 15 poena prednosti 53:38. Monako je uzvratio preko Motejiunasa, Dijaloa i Okoba i serijom 11:0 smanjio zaostatak na 49:53.

Crno-beli su sa sedam uzastopnih poena Zeka Ledeja uspeli da odbiju nalet Monaka i u poslednju deonicu uđu sa šest poena prednosti 62:56.

U prvoj polovini poslednje deonice vođena je egal borba, pa se u poslednjih pet minuta meča, posle trojke Nanelija, ušlo rezultatom 75:68 za Partizan.

Nakon trojke Moteijunasa Monako je na tri i po minuta do kraja ponovo stigao do prednosti 76:75.

Ledej je minut pre kraja doneo prednost Partizanu 81:80, u narednom napadu Monako je izgubio loptu, a Panter je pogodio trojku i 17 sekundi pre kraja doneo Prednost Partizanu od četiri poena.

Partizan je uspeo da sačuva prednost do kraja, i ovom pobedom obezbedi plasman u TOP 8 Evrolige.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.