U trendu

Košarkaši Zlatibora dočekani u Čajetini

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović ugostio je igrače, trenere i rukovodstvo košarkaškog kluba Zlatibor po povratku iz Skoplja i pobede u finalu regionalne ABA 2 lige.

Košarkaši Zlatibora osvojili su juče ABA 2 ligu, pošto su u finalu turnira u Skoplju posle produžetka pobedili domaći MZT sa 78:73.

„Ovim rezultatom ste ostvarili ogroman uspeh i za Srbiju, i za opštinu Čajetina i za sve njene stanovnike, koji su svih ovih prethodnih nedelja svim srcem bili uz vas. U ime opštine Čajetina prvo želim da čestitam svim košarkašima, stručnom štabu, navijačima, koji su stalno bili uz vas“, rekao je Stamatović.

„Zahvaljujući dobroj organizaciji i atmosferi u klubu ovaj rezultat je postao dostižan, čime ste pokazali da nije neophodno da neki sportski klub bude u velikom gradu da bi se napravio velik uspeh kao ovaj koji ste vi postigli“, dodao je on.

Stamatović je naveo da bi bilo dobro kada bi ova ekipa Zlatibora ostala još neko vreme na okupu, ali je dodao da svi „razumeju njihovu želju da se oprobaju u nekim evropskim klubovima“.

„Znajte da ćete uvek imati našu podršku i uvek ćete biti deo ove opštine, kao pravi ambasadori Čajetine, Zlatibora i cele Srbije“, rekao je Stamatović.

Zahvaljujući na podršci svima iz kluba, opštini Čajetina i navijačima, kapiten i najkorisniji igrač Zlatibora Dušan Kutlešić je rekao da su i on i svi njegovi saigrači uživali u igrama u ovoj sezoni.

„Iz toga je proizašao uspeh u oba ligaška takmičenja u kojima smo učestvovali. Hvala svim saigračima, i sa ponosom mogu da kažem da smo bili jedna prava ekipa“, rekao je Kutlešić.

Trener Zlatibora Strajin Nedović je zahvalio svojim košarkašima koji su „iz dana u dan ispisivali istoriju Zlatibor i istoriju opštine Čajetina“.

„Ovaj uspeh je mnogima izgledao kao nemoguća misija, ali nakon svega, mi smo stekli jedno neverovatno poštovanje, prvenstveno zbog osvajanja košarkaške lige Srbije i regionalnog ABA 2 takmičenja“, rekao je Nedović.

„Zahvalio bih opštini Čajetina, koja je najzaslužnija za sve uspehe koje sada postižemo i obećavam da ćemo dati sve od sebe kako bismo obezbedili plasman u ABA 1 ligu“, dodao je on.

Sportski direktor kluba Aleksandar Jevdjić je, takodje, zahvalio Opštini Čajetina na podršci i istakao da je jako ponosan što je deo te ekipe.

„Ponosan sam na ove momke koji su disali svi za jednog i jedan za sve, kao pravi kolektiv“, rekao je on.

Zlatibor će za plasman u ABA ligu igrati baraž protiv najslabije srpske ekipe iz ABA lige, Mege ili Borca, pošto pravila nalažu da u najjačem regionalnom takmičenju ne mogu da igraju pet ekipa iz iste zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.