U trendu

Košarkaši Zvezde pobedili Partizan

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu kao domaćini Partizan sa 86:74 (22:24, 27:19, 22:14, 15:17), u utakmici 18. kola ABA lige.

Zvezdu su predvodili Ognjen Dobrić sa 18 poena, Matijas Lesor sa 13 i Nemanja Dangubić sa 12 poena. Tejlor Ročesti postigao je pet poena uz 10 asistencija.

Kapiten Partizana Novica Veličković ostvario je „dabl dabl“ učinak od 20 poena i 10 skokova, Najdžel Vilijams Gos postigao je 17 poena uz šest skokova i pet asistencija, a Vanja Marinković 15 poena.

Utakmica je počela minutom ćutanja za nekadašnjeg košarkaša i predsednika Partizana Milorada Djurića koji je danas umro u 85. godini.

Partizan je napadački bolje počeo meč i sredinom deonice stekao prednost od sedam poena. Zvezda je ubrzo zatim uhvatila ritam i serijom 7:0 uspela da okrene rezultat. „Trojkama“ Veličkovića i Bondže Sua crno-beli su ponovo vodili i prvih 10 minuta igre završili sa dva poena prednosti 22:24.

Na početku druge deonice igralo se koš za koš, pogadjali su i jedni i drugi. Zvezda je koševima Stefana Jankovića i Lesora uspela da dodje do sedam poena prednosti, dok su na drugoj strani uzvratili raspoloženi Veličković i Vilijams-Gos.

Dobrić je u poslednjoj sekundi prvog poluvremena pogodio iz ugla za tri poena, pa su crveno-beli na poluvreme otišli sa šest poena prednosti, 49:43.

Zvezda je prednost na početku drugog poluvremena odražavala odbranom. Sredinom deonice zaigrali su bolje i u napadu, poenima Dilana Enisa, Alena Omića i Dobrića crveno-beli su imali seriju 9:0 i uspostavili kontrolu u meču. Dobrić je sa dve vezane „trojke“ svom timu doneo prednost od 14 poena pre početka poslednje deonice, 71:57.

Košarkaši Partizana u nastavku nisu uspeli da nadoknade zaostatak i preokrenu rezultat pa je Zvezda u laganom ritmu privela meč kraju.

Utakmica u dvorani „Aleksandar Nikolić“ igrana je pred oko 5.000 navijača, a u hali su bili pristuni i malobrojni navijači Partizana.

Zvezda sada ima 15 pobeda i tri poraza, koliko i prvoplasirana Budućnost, a Partizan po devet pobeda i devet poraza.

U narednom, 19. kolu, Partizan će u nedelju igrati na svom terenu protiv Mega Bemaksa, a Zvezda će dan kasnije igrati u Železniku protiv FMP-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.