Košarkašice protiv Litvanije za prvi turnir na žrebu

ISTANBUL – Ĺ˝enska košarkaška reprezentacija Srbije danas protiv Litvanije u Istanbulu (16 sati) završava kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa Ĺľeljom da pobedi i obezbedi prvi „šešir“ na Ĺľrebu za finalni turnir u Ĺ paniji i Francuskoj.

Srbija je iz grupe E već obezbedila plasman posle dve ostvarene pobede protiv Turske i jedne protiv Litvanije.

„Iako znamo da smo se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo, ova utakmica nam izuzetno znaÄŤi da potvrdimo prvo mesto i osiguramo prvi šešir na Ĺľrebu. O Litvaniji znamo da ima dobre i dominantne centre i brze bekove. Naša osnovna odbrana će da reši posao ako se drĹľimo svih principa koji se traĹľe od nas“, rekla je kapiten Jelena Bruks za sajt KS S.

Srbija je u Istanbul stigla u ÄŤetvrtak uveÄŤe, devojke će do utakmice u „Ahmet DĹľomert“ dvorani imati samo jedan trening.

“ Uvek su nam najviši ciljevi. Igrale smo već u novembru protiv njih. Nismo imale dovoljno vremena sada da se pripremimo, ali mislim da smo bolja ekipa. VeĹľbale smo ovih par dana i dogovorile smo šta i kako treba da se brani i ÄŤuva u reketu“, poruÄŤila je reprezentativka Sara Krnjić.

Plasman na Eurobasket pored Srbije i domaćina Francuske i Španije do sada su obezbedile i selekcije Slovenije, Švedske, Bosne i Hercegovine, Belgije i Hrvatske, a na prvenstvu će igrati 16 ekipa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.